Óriási a készültség: A titkosszolgálat összes embere összecsődül Ferenc pápa látogatására

Mindent ellenőriznek.

Már zajlanak Ferenc pápa budapesti látogatásának biztonsági előkészületei, a szakemberek semmit sem bíznak a véletlenre, még a csatornafedeleket is lehegesztik, sőt a kandelábereket (oszlopszerű világítóállvány – a szerk.) is ellenőrzik – írta a magyarnemzet.hu hétfőn.

A Szentatya április 28-án érkezik Magyarországra, látogatásának valamennyi helyszínén, az oda vezető utak mentén a csatornahálózatot is

átvizsgálják robbanóanyagok, fegyverek után kutatva.

Több olyan rész is van, ahova ember nem fér be, ott a személyes ellenőrzés helyett bombakereső robotokat vetnek be a Terrorelhárítási Központ tűzszerészei.

A csatornázási művek szakemberei a csatornafedeleket lehegesztik, sőt, lesz olyan csatornaszakasz, amelyet a föld alatt is lezárnak, ezeket a pontokat a hatóság emberei folyamatosan figyelik majd.

Arról, hogy Ferenc pápa melyik útvonalon érkezik és távozik, egyelőre nincs információ, de annyi biztos, hogy legalább 3 útvonalat jelölnek ki a célra, és az utolsó pillanatban fog eldőlni, hogy melyiket használja majd a szigorúan biztosított gépjárműkonvoj.

Ezenfelül a látogatást érintő területek épületeit, a környező házakat, sőt az itt élő fővárosiakat is ellenőrzik, valamint várható, hogy egyes utakat, városrészeket lezárnak majd.

Erre az időtartamra nem léphet be senki a területre, sőt ki sem jöhetnek az ott tartózkodók, így a lakókat is kérik, hogy az adott időszakaszban maradjanak otthon.

A rendőrség légi rendészete is jelen lesz az eseményen,

a mesterlövészek a látogatás teljes időszaka alatt dolgoznak majd,

de drónokat is bevetnek a teljes biztonság érdekében.

A kiemelt helyszíneket többszöri átvizsgálás után lehet majd megközelíteni, hiszen

Ferenc pápa a világ legvédettebbvezetői közé tartozik.

Ebbe a kategóriába rajta kívül csak az amerikai és az orosz elnök, valamint az izraeli miniszterelnök tartozik.

A Szentatya maga is gondoskodik a védelméről, külföldi útjain a helyi hatóságokkal és titkosszolgálatokkal együttműködő Svájci Gárda elit egysége védi. Mellettük jelen van a vatikáni rendőrség 140 tagja.

A vatikáni titkosszolgálat létszáma titkos, de ők is mindig jelen vannak Ferenc pápa külföldi látogatásain.

A fokozott biztonsági intézkedések elengedhetetlenek, az egyházfő ugyanis rendszeresen kap fenyegetéseket, elsősorban az Iszlám Állam nevű terrorszervezettől.

Valódi Hírek