Dagad a postabotrány: Vádat emelt az ügyészség, miután 7 millió forintnak veszett nyoma Nógrádban

Lába kélt az összegnek.

Sikkasztás miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki egy nógrádi kisposta vezetőjeként közel 7 milliót forintot nyúlhatott le és játszhatott el szerencsejátékon – írta a blikk.hu hétfőn.

A vádirat szerint a férfi még 2021 májusában kezdett dolgozni a település postáján, augusztustól már vezetői pozícióban járt el, és így

a készpénzállomány kezelését is ő végezte.

Rendszeresen rendelt a postafiókba készpénzt, azonban azt nem szolgálta ki az ügyfelek részére, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között részletekben sikkasztotta el az összeget, sőt előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is zsebre rakta.

A vádlott összesen 7 251 980 forintot sikkasztott el, amelyből

szinte minden fillért szerencsejátékra költött.

A lelepleződés elkerüléséért minden követ megmozgatott. Egy ellenőrzés után a készpénzállomány részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát is meghamisította, hogy ne derüljön ki a hiány.

Az ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat; szabadságvesztést, pénzbüntetést, közügyektől, valamint foglalkoztatástól való eltiltást indítványozott a vádlottal szemben. Sőt, a sértetteknek okozott kárt is valószínűleg meg kell térítenie az egykori postavezetőnek.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek