Meglepően reagált az ország legismertebb pszichológusa arra, hogy ő kapta az áltudományos díjat

Tudomásul veszi, hogy izgatja a kedélyeket.

A Szkeptikus Társaság Laposföld-díját idén Bagdy Emőke pszichológus kapta, aki az elavult nemi szerepekkel és a szexuális fejlődéssel kapcsolatos álláspontjáért kapta az elismerést.

A díj célja a tudományba és a tényekbe vetett bizalom megrendítőinek „kitüntetése”.

A jelöltállítást két körös szavazás előzte meg, először a közönség szavazott Facebookon, majd a második körben a tagság döntött. A jelöltek között voltak még Bogár László közgazdász, Máté Gábor pszichológus és Sebestyén Balázs műsorvezető is.

Bagdy Emőke vasárnap a Mandineren reagált:

„Van egy meggyőződésem, identitásom, vállalom azt, aki vagyok és azt, amit gondolok. Ezt viszont a szabadság eszméjét, s a szabadság lobogóját cipelők nehezményezik, miközben ők maguk azok, aki nem örülnek a szabad véleménynyilvánításnak.

Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük szemben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem.

Mikor azonban a tudományra hivatkoznak, azért megjegyezném, pszichológus vagyok, több száz tanulmányt írtam, számos könyvet, ötven éve tanítok, s mielőtt valamihez hozzá szólók, alaposan tanulmányozom előtte a témát. És hozzászólok. Vagy netán nem szabad?”

Bagdy Emőke szerint tudományos alapokon bírálta a Meseország mindenkié című könyvet. A választások előtt aztán arra buzdította az embereket, hogy Németh Szilárd fideszes politikusra szavazzanak.

Valódi Hírek