Tovább dagad a botrány: Váratlan fordulat történt Borkai Zsolték ügyében

Tanúként hallgatták ki az egyik lányt.

Váratlan tanút hallgattak ki kedden a Veszprémi Járásbíróságon: K. Csenge az egyik fiatal lány, aki szintén annak a jachtnak a fedélzetén utazott, amelyen Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere sze*buliban vett részt 2018-ban – írta a Blikk. K. Csenge a hajón készített merész jeleneteket nyilvánosságra hozó, „Az ördög ügyvédje”-perben tanúként szerepelt.

A lap információi szerint ikertestvére – betegségre való hivatkozással – nem jelent meg. A meghallgatás zárt ajtók mögött történt.

Mint írták, a modell alkatú lány sötét farmerben, csinos felsőben, feltűnően kisminkelve érkezett a tárgyalóterem elé. Nem tűnt idegesnek – jegyezték meg.

Emlékeztettek, hogy két évvel ezelőtt kelt szárnyra a hír, hogy K. Csenge a testvérével együtt csomagküldő szolgálatot alapított, ezt megelőzően pedig Székesfehérváron ruhakölcsönzőt működtettek.

K. Csenge a sze*videó egyik főszereplője volt, aki testvérével és még egy lánnyal szórakoztatták Borkait, illetve annak ügyvéd barátját.

Borkai Zsoltról a 2018-as önkormányzati választások előtt egy ismeretlen hozott nyilvánosságra fotókat és egy videót, amelyeken Győr város volt kormánypárti polgármestere többekkel együtt látható félreérthetetlen szituációban.

Az ügyészség Czeglédy Csabát vádolja azzal, hogy „Az ördög ügyvédje” álnéven az interneten különböző lépéseket tett azért, hogy 2019-ben nyilvánosságra kerüljenek a Borkairól is készült felvételek. A politikus azonban tagadja, hogy ő lenne az ördög ügyvédje.

„Nem érzem magam bű­nösnek.

Bárki is csinálta, zseniális volt. Büszke lennék rá, ha én lennék »Az ördög ügyvédje«”

– közölte a tanács előtt Czeglédy, aki meghallgatásán sorra cáfolta meg, miért nem lehetett ő az elkövető.

„Nem kaptam meg a fel­vé­teleket, nem az én kártyámról fizették a Borkai-videó hirdetését. Volt három ismerősöm, akikkel megosztottam a létrehozott Facebook-oldal belépési kódjait és a hitelkártyám adatait. Őket viszont nem vagyok köteles megnevezni, nem könnyítem meg a hatóság feladatát.

Az bizonyos, hogy nem én vagyok az ördög ügyvédje. Azt ugyanakkor elismerem, hogy vannak sejtéseim arról, kik állnak mögötte. Nem egy személyről van szó, egy jól fel­ké­szült csoportot sejtek a név mögött”

– mondta.

A Blikk megjegyezte: a sze*videót több inter­netes oldal megalkotásával nyilvánosságra hozó személyeket szinte terroristaként keresték a hatóságok, még Afganisztánba és Panamába is mentek jogsegélykérelmek. Ám mégsem sikerült felderíteni, kik lehettek az elkövetők.

(blikk.hu nyomán)

Kapcsolódó:

FRISS: Borkai Zsolt elárulta, szerinte megérdemli-e a díszpolgári címet

FRISS: Elképesztő, mit adott elő Borkai Zsolt, miután elítélték az egyik lányt a jachtjáról

https://nyugatifeny.hu/2022/07/06/johetnek-az-uj-kalandok-a-borkaival-egyutt-jachtozo-ugyved-allashirdetesben-keres-uj-lanyokat-az-irodajaba

Valódi Hírek