Most érkezett: Brutális tüzérségi támadást indítottak Putyinék

Válaszcsapásokat hajtott végre az orosz hadsereg.

24 órán belül az orosz hadsereg 71 alkalommal lőtte az ukrajnai Herszon városát – közölte a régió kormányzója a Sky News közvetítése szerint.

Olekszandr Prokudin Telegram-csatornáján közölte, hogy a támadások során mintegy 495 lövedéket lőttek ki az oroszok.

Áldozatokról egyelőre nincsenek információk.

Herszon városát az ukrán erők tavaly novemberben foglalták vissza, néhány héttel azt követően, hogy Oroszország a nemzetközi jogot megsértve annektálta a herszoni régiót és három másik dél- és kelet-ukrajnai tartományt.

Prokudin közölte, Oroszország a régió városainak lakónegyedeit célozza meg, valamint az elektromos vezetékeket, egy hajógyárat és egy gabonaterminált is tűz alá vettek a régióban.

„Ukrajna ellenállásának 410. napja az Orosz Népköztársaság elleni teljes körű inváziójával szemben. Az elmúlt nap során az ellenség 71 támadást hajtott végre, és 495 lövedéket lőtt ki. 23 lövedék érte Herson városát. Az ellenség a térség településeinek lakónegyedeit vette célba; a városi hajógyár területét és a Beryslavsky kerület gabonaterminálját. A polgári lakosság körében az elmúlt nap folyamán nem történt áldozat. 61 embert evakuáltak a térség megszállt területéről”

közölte a régió kormányzója.

(Olekszandr Prokudin/Telegram / news.sky.com / 24.hu nyomán)

Valódi Hírek