Botrány: Meglopta a mentős a halott nőt, akinek eredetileg a segítségére sietett Angliában

Az 58 éves Mark Titley-t nemrég ítélték el.

Röviddel a halála után kutakodni kezdett az elhunyt nő személyes tárgyai között az a mentős, aki korábban a megmentésére indult az angliai Shrewsburyben. Az eset 2022 júniusában történt – és mindössze azért derült ki, mert az idős hölgy házában található biztonsági kamera felvette a történteket.

Az eset előzménye, hogy a 94 éves nő otthonának kertjében összeesett. Ezután 4 mentős vonult ki hozzá, és életmentést kezdtek meg nála. A halál beálltát követően Mark Titley a házban egy iratot keresett, amikor rátalált egy pénzzel teli dobozra. Miután megszámolta, elrakta magának a 25 ezer forintnak megfelelő fontot.

Az esetről rögzített videófelvétel vírusként a kezdett terjedni az interneten, így a felvétel hamar eljutott a mentősökhöz, és Mark Titley-t rögtön elbocsátották – írta a ladbible.com.

A férfi ellen megszületett az ítélet: 18 hónap felfüggesztett börtönre és 120 óra közmunkára ítélték, továbbá 225 ezer forintnak megfelelő font költségtérítés, illetve 80 ezer forintnak megfelelő bírság megfizetésére kötelezték.

(blikk.hu nyomán)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek