Borongós idő lesz szombaton, érkezik a lehűlés

Sokfelé kialakulhat eső, zápor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat délutánig túlnyomóan borult lesz az ég, akkortól viszont az északkeleti megyékben már érdemben csökkenhet a felhőzet, és kisüthet a nap.

Főként a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé várható ismétlődő jelleggel csapadék. Ez döntően eső lehet, de kezdetben helyenként havas esőre, főleg a magasabb részeken havazásra is számítani lehet.

Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 6 és 11 fok között várható. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai szempontból szombaton marad a kettősfronti hatás, fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet – írta az Időkép.

Az idősek és a keringési panaszokkal küzdők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, valamint a stresszt! Kopásos és gyulladásos jellegű ízületi problémák jelentkezhetnek. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a borongós idő lehangoltságot okozhat.

Szombaton sokfelé kialakulhat eső, zápor, a magasabb pontokon havas eső, gyenge havazás, így vizes, csúszós, a havazással érintett tájakon síkos, akár latyakos, hókásás, havas utakkal találkozhatnak a közlekedők. A légmozgás legfeljebb néhol csökkentheti kis mértékben a járművek menetstabilitását.

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek