Meglepetés: Hatalmas veszteséget hozott össze Orbán házi focicsapata

Megcsappant a bevétel.

Közzétette éves beszámolóját az NBI-es felcsúti focicsapat mögött álló Puskás Futball Kft. a 2022-es évi gazdálkodásáról. Nyolc év után először veszteséget kellett elkönyvelnie az egyébként brutális összegekből működő klubnak.

A Puskás Futball Kft. 2022-t több mint 1,5 milliárdos veszteséggel zárta az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően. Utoljára működésének második évében, 2014-ben zárt veszteséggel a cég, akkor azonban csupán 127 millió forint volt a mínusz.

A hatalmas veszteség hátterében valószínűleg a bevételek hatalmas csökkenése áll, értékesítésből származó bevételként ugyanis 2,89 milliárdot könyveltek el a korábbi 4,8 milliárd után.

A bevételek összességében negyedével csökkentek.

A kiadások azonban sokszorosára nőttek, csak az anyagjellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra, a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra.

Tavaly 96 alkalmazottat foglalkoztatott a cég, akikre 2,8 milliárdnyi bérköltséget számoltak el, a bruttó átlagbér így havi 2,4 millió forintra jön ki, azonban ebbe beletartoznak a focisták is.

A 1,5 milliárd forintnyi veszteség nem fog nagy gondot okozni a csapatnak, az elmúlt évek nyereségeiből ugyanis több mint 2 milliárd forintot raktak félre, ebből fedezni tudják a költségeket.

(mfor.hu nyomán)

Valódi Hírek