Vadai Ágnes: Módosítani kell az Alaptörvényt, hogy Putyin letartóztatható legyen Magyarországon

Súlyosak a vádak az orosz elnök ellen.

A beszélgetés elején Vadai Ágnes részletezte az árnyék-miniszterelnök londoni útját, ennek apropóján megemlítette, hogy a brit árnyék-miniszterelnök megkérdezte, hogy a magyar kormány miért késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

A honvédelmi árnyékminiszter azt mondta, hogy nem érthető, hogy miért halasztott eddig a kormány, mert itthon, sem nemzetközi szintéren nincs belőle nekik semmi haszna.

Vadai három dolgot lát ebben. Szerinte azzal, hogy húzzák a csatlakozást, Orbán Viktor aládolgozik Vlagyimir Putyinnak, hogy az orosz elnök elmondhassa azt, hogy „lám Európa nem egységes”.

„A második, amiért halasztják, Erdogánnak próbálnak segíteni. A harmadik pedig az a tény, hogy Svédország tölti be az EU soros elnökség posztját”

– fogalmazott a politikus.

Putyin elfogatóparancsa kapcsán az árnyékkormány azt javasolja, hogy a kormány módosítsa az alaptörvényt azért, hogy az orosz elnök Magyarországon letartóztatható legyen.

„Az elfogatóparancsot azért bocsátották ki, mert ukrán gyerekeket deportáltak Oroszországba. Ha a magyar kormány azt gondolja, hogy egy olyan embert, aki parancsot ad arra, hogy gyerekeket elszakítsák a szüleitől, és deportálják őket egy idegen országba, és ha ez az ember ide jön Magyarországra, és nem gondolják, hogy le kell tartóztatni, az emberi probléma”

–mondta Vadai.

Valódi Hírek