Példátlan összefogás indult Orbánék legújabb terve ellen egy fideszes kerületben

Ez mindenkinél kiverte a biztosítékot.

Széleskörű összefogást kezdeményeztek Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármesternél az Orbán-kormány egészségügyi ellátórendszer átalakításával kapcsolatos döntése miatt – közölte Facebook-oldalán Vajda Zoltán, Kertváros és Alsórákos egyéni országgyűlési képviselője szerdán.

A politikus bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzati döntés értelmében államosítanák a kerületi szakrendelőt, azt az intézményt, amelybe az önkormányzat rengeteg pénzt tett, hogy színvonalas szolgáltatást biztosítson az itt élőknek.

Vajda Zoltán bejegyzését változtatások nélkül alább közöljük:

„MEG KELL VÉDENÜNK A SZAKRENDELŐT!

Széleskörű összefogást kezdeményeztem ezért ma, Kovács Péter polgármesternél.

Mint azt tudják, a kormány az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról döntött. Ez többek között azt jelenti,

államosítanák a kerületi szakrendelőt.

Azt az intézményt, amelybe az önkormányzat rengeteg pénzt tett, hogy színvonalas szolgáltatást biztosítson az itt élőknek.

Látjuk, hogy jól működő intézményeket országos célokra hivatkozva, a közösség akarata ellenére megváltoztatni szándékoznak. Ilyen a most terítéken lévő, önkormányzati tulajdonú egészségügyi intézmények államosítási terve is.

Egyetértve Kovács Péter polgármester 2023. március 22-ei képviselőtestületi-ülésre beterjesztett indítványával, azt kiegészítendő, ma levélben kezdeményeztem nála, hogy a képviselő testület hozzon létre a polgármester vezetésével egy munkacsoportot a Szakrendelő önkormányzati tulajdonban tartása érdekében kifejtendő lépések összehangolására az egyéni, valamint a listás országgyűlési képviselő, az egészségügyért felelős alpolgármester és az Egészségügyi bizottság egy ellenzéki tagjának, Csizmazia Ferenc barátomnak a részvételével.

A Szakrendelő önkormányzati tulajdonban tartása közös, pártok feletti ügyünk.

Én a kerület országgyűlési képviselőjeként ehhez minden olyan eszközt, fórumot biztosítok, amely egy országgyűlési képviselőnek rendelkezésére áll. És csatlakozásra kérem fel a Kertvárosban lakó, a parlamentbe listán bejutó Szatmáry Kristófot is.

A SZAKRENDELŐ A MIÉNK!”

(Vajda Zoltán/Facebook)

Valódi Hírek