Nem tudták tovább titkolni: Döbbenetes részletek derültek ki Orbánék bécsi útjáról

Igazi luxus.

5,5 millió forint közpénzbe került Orbán Viktor és közel 40 fős delegációjának szállása – írta meg az atlatszo.hu.

A Külügyminisztériumtól kapott adatok szerint a miniszterelnök és kísérete 2 ötcsillagos luxushotelben szállt meg tavaly júliusban, amikor a fővárostól pár órányira fekvő Bécsbe érkeztek az osztrák kancellárral való megbeszélésre.

A találkozóra 2022. július 28-án került sor Karl Nehammerrel, a téma az orosz-ukrán háború, az kontinenst érintő energiaválság és az illegális migráció volt.

Az augusztusi elszámoló alapján még csak a 341 800 forintos napidíjelőlegről és a 199 452 forintos egyéb dologi költségről volt szó. A végösszegre azonban várni kellett, január közepén adtak választ a kérdésre:

összesen 7,2 millió forintba került a teljes bécsi kiruccanás,

ebből 5,5 millió a szállás, 1,1 millió a reprezentációs díj, 427 ezer forint a napidíj, 141 ezer a tolmács költsége és 73 ezer a „dologi költség” – hogy ez utóbbi pontosan mit fed, az kérdéses.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda fotóin látszik, hogy a delegáció tagja volt Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Bóka János, az európai uniós kérdésekért felelős államtitkár, valamint Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A látogatás hivatalosan csak pár órát vett igénybe, mint kiderült, ezt megelőző éjszaka szálltak meg a bécsi Bristol luxusszállodában.

A Marriott leírása szerint Bécs szívében található a káprázatos hotel, közvetlen az Állami Operaház szomszédságában. 150 exkluzív szoba, 24 lakosztály várja az ide érkezőket, a Bristol Lounge stílusos eleganciával varázsolja el a vendégeket.

Szijjártó Péter tárcája közölte, hogy csak a miniszterelnök és delegációja szállt meg ebben a hotelben, a további, különböző tárcákhoz tartozó delegációtagok a Hotel Sacher Wien nevű szállodában éjszakáztak. A weboldaluk szerint itt találkozik a „magasélet és a vendégszeretet„, egykori vendégeik voltak : John F. Kennedy volt amerikai elnök, II. Erzsébet angol királynő, Sharon Stone színésznő, Justin Bieber énekes, valamint Naomi Campbell szupermodell is.

Valódi Hírek