Vágó István őszintén vallott: Elárulta, mennyire brutális összeget költ a rezsire

Szerinte nem lehet középen állni.

Az ország kvízmestere volt a Blikk Polihisztor első vendége. Vágó István beszélt a politikai karrierjéről, arról, hogyan került a DK-hoz, valamint szóba került az is, hogy nem igaz, hogy kiírták neki a Legyen Ön is milliomos!-ban a kérdésekre a választ.

„Megtiltották, hogy tudja a műsorvezető a választ. Be voltunk biztosítva a nagy nyeremények esetére: ha valaki elvitte a 40 milliót, a biztosító ennek egy részét fedezte.

Ott ült a biztosító embere is, nehogy össze tudjak játszani a játékossal. A számítógépes termet, ahova 30 vagy 50 ezer kérdés be volt táplálva, fegyveres biztonsági őrök vigyázták”

– idézte fel.

Azt is mondta, hogy ha manapság politikai támadást kap, kifejezetten élvezi:

„Imádom, amikor gyűlölnek azok, akiket én megvetek. Ez most egy olyan történelmi szakasz, amikor nagyon nehéz. Szívem szerint azt mondanám, nem lehet középen állni.

Vagy demokrácia, vagy illiberalizmus.

Nincs a kettő között mezsgye.”

Az is kiderült, hogy Vágó a rendszerváltás óta részt vett minden kampányban, de azzal a feltétellel, hogy a szereplése nem kerülhet az országos médiába. Szerinte ezért is lepte meg az embereket, hogy csatlakozott a DK-hoz.

Úgy érzi, 2010-ben politikai okok miatt rúgta ki a TV2, ezután ráadásul több megbízástól is elesett.

Néha látom a híreket és felforr bennem valami. Ha nem tudom kiadni magamból, az megfekszi a gyomromat és az egészségemre is káros. A lelkemnek ez biztos jót tett, minden egyébnek kevésbé”

– mondta.

Arra a kérdésre, hogy a DK hegyvidéki önkormányzati képviselőjeként mennyire él jól, úgy reagált, bő kétszázezer forintot kap, illetve minimálbért a bizottsági munkájáért.

„Erre jön még a 200 ezer forintos nyugdíjam.

Ennek a felét elviszi a fűtésszámla.

Nem fogok panaszkodni, de a nagy pénzek nem ebben vannak.”

Nézd meg te is a teljes videót >>ITT<<.

Valódi Hírek