Nem hagyta szó nélkül: Keményen kiosztotta Orbán haverját a székesfehérvári polgármester

Nem köntörfalazott.

Hétvégén kieső helyre zuhant a Fehérvár az NB I-ben. A székesfehérvári fociba évente 9 milliárd forint folyik be, ennél többet talán csak a Fradi nyel el. A város polgármestere a Facebookon kelt ki az eredménytelenség miatt a klub vezetői ellen.

Három kérdést is megfogalmazott a klub tulajdonosának, aki nem mást, mint Orbán Viktor haverja, Garancsi István.

Cser-Palkovics András posztját változtatás nélkül közöljük:

„⚽️ Mert elemezhetnénk, hogyan juthatott idáig a Vidi négy évvel azután, hogy döntetlent játszott a Chelsea ellen az Európa-liga csoportkörében.

Elemezhetnénk, hogy a

példátlanul jó pénzügyi feltételek mellett

hogyan juthatott kiesőhelyre a Klub a tegnapi vereséggel és a mai bajnoki eredmény után. Lehet és kell is mindezt majd értékelni, elemezni, de mindenekelőtt: valahogy bent kellene maradni, hogy egyáltalán érdemes legyen a fehérvári labdarúgás jövőjéről beszélni.

Ahogy Vidi-ügyekben mindig, most sem polgármesterként, hanem szurkolóként formálok véleményt, hiszen

a város régóta nem tulajdonosa a klubnak és pénzügyi támogatást sem ad a csapatnak.

⚽️ Azonban szurkoló vagyok, immár vagy 40 éve, mióta édesapám először kivitt egy Vidi-meccsre. És ahogyan a legtöbb szurkolónak, véleményem nekem is van, emellett pedig sokezer fehérvárinak mindig is fontos volt a futball, ahogy a csapat is. Siker és kudarc idején egyaránt. Tanácsot tehát nem adnék, szurkolói kérésem azonban három is van:

1️⃣ A kialakult helyzetért ugyan elsősorban valószínűleg nem Huszti Szabolcs a felelős – hiszen eleve egy folyamatos edzőváltoztatásokkal övezett, lefelé tartó spirált örökölt – de a mostani helyzetben maga az edzőkérdés lebegtetése is ennek a spirálnak a folytatása, ami kieséshez vezethet.

Ez pedig

a szégyen kategóriája

ettől a klubtól. Most egy igazi, pozitív motivációs erőre van szükség. Egy olyan hiteles edzőre, aki befelé és kifelé is egyértelmű üzenet.

A klub mindent megtesz a bentmaradásért és küzdeni fog az utolsó pillanatig. Ebben az elkeserítő helyzetben Marko Nikolicra, vagy hasonló kaliberű edzőre van szükség. A jelen és a jövő miatt is. A döntés a tulajdonos joga, de egyben felelőssége is.

2️⃣ A klub tulajdonosának (és nem másnak) el kell beszélgetnie a csapatával. Meg kell velük értetni a felelősségüket és azt, hogy ez ma már

BECSÜLETBELI ÜGY.

Ezt rajta kívül senki más nem tudja megtenni, hiszen ő a tulajdonos.

3️⃣ Hiszem, hogy a szurkolóknak jogos igénye van most egy tulajdonosi nyilatkozatra is a felelősségről, arról, hogy milyen következményei voltak, lesznek az eredménytelenségnek, és hogy mi a terv a jövőre nézve. Ez egy át nem ruházható vezetői felelősség a profi sport világában. A szurkolók pedig mindig megérdemlik az őszinteséget, a mostani helyzetben aztán különösen.

⚽️ Mert kiken nem múlt eddig sem? A szurkolókon. Ott leszünk a következő hetekben is, ott leszünk mindig, hiszen a hűség akkor számít igazán, amikor 100 ok lenne hűtlennek lenni. Remélem, hogy a szív, az elköteleződés és az akarat másoknál is ott van még. Hajrá, Vidi! ❤️💙”

Valódi Hírek