Itt van Szijjártó hatalmas bejelentése: Ebben leszünk világelsők a miniszter szerint

Persze, még Németország és Kína is szóba jön, de ki számolja.

Párizsban tárgyalt Szijjártó Péter, az OECD főtitkárával folytatott megbeszélést Európa gazdasági kapcsolatairól hétfőn.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint helyes döntést hoztak, amikor Matthias Cormann mellett voksoltak, szerinte a politikus nem az ideológiák foglya, hanem tényekre alapozva dönt a gazdasági kérdésekben. Szijjártó ugyanis azon az állásponton van, hogy ha az ideológiák mentén fognak döntések születni, Európa nem tud majd átlendülni az elé gördülő akadályokon.

Szerinte döntő szerepe lesz annak, hogy az Európa és Kína közötti gazdasági kapcsolatok felszámolása sikeres lesz-e vagy sem. Ha ezt ideológiák miatt elvágják, az európai gazdaság mélyebb recesszióba fog kerülni – fogalmazott. Ehelyett a politikus konnektivitást (kapcsolódást – a szerk.) és a kölcsönös tiszteletet szorgalmazná.

2035-től csak elektromos autókat lehet majd forgalomba helyezni Európában. A technológiai váltás akkor lehet sikeres, ha megfelelő mennyiségű elektromos akkumulátor is rendelkezésre áll majd – fűzte hozzá a tárcavezető.

Szijjártó úgy nyilatkozott,

Magyarország lesz az egyetlen olyan ország a világon (persze, Kína és Németország mellett),

ahol a három német prémium autómárka gyártóbázissal fog rendelkezni. A világ 10 legnagyobb akkumulátorgyártója kínai vagy koreai, ezért a keleti együttműködés elengedhetetlen a politikus szerint.

Elmondása szerint Magyarország kitűnő találkozási pontja a keleti és nyugati vállalatoknak,

ezért is dőltek meg a beruházási rekordok,

állítása szerint még tavaly is.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar kormány világos stratégiát követ, hogy felvegye a kesztyűt az inflációval szemben.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek