Példátlan összefogás: Rengetegen csatlakoztak a pedagógusok szokatlan tilatkozásához

Egyre többen vannak.

Legalább 14 középiskolából jelezték pedagógusok, hogy nem vállalnak önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói, szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségin — jelentette be a Pedagógus Egység közösség, legutóbbi összefoglalójuk szerint ez már több mint 300 tanárt jelent.

A tanárok ezzel az akcióval tiltakoznak az ellen, hogy az oktatási kormányzat nem foglalkozik érdemben a pedagógusok, diákok, szülők követeléseivel, amelyeket hónapokkal ezelőtt foglaltak össze egy kilenc pontból álló listán.

A bojkottot a tatai Eötvös József Gimnázium 32 pedagógusa indította el, kezdeményezésükhöz folyamatosan csatlakoztak más vidéki és fővárosi iskolák tanárai, köztük a tatabányai Árpád Gimnázium 43 és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 39 pedagógusa is.

„A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik”

— közölték a tanárok, majd hozzátették: az a természetes igény, hogy a következő generációknak legyen lehetőségük egy olyan oktatási rendszerben tanulniuk, mint Európa számos országában élő társaiknak.

Emlékeztettek, hogy a kormányzatnak még több mint 2 hónapja van, hogy az érettségi vizsgákig érdemi javaslatot adjon ki.

(nepszava.hu nyomán)

 

Valódi Hírek