Szétkapta Navracsics állításait a neves üzletember – szöges ellenkezőjét mondta az EU-s pénzekről, mint a miniszter

Szerinte Orbánék is tisztában vannak ezzel.

Bojár Gábor üzletember, vállalkozó, az mfor.hu és a privátbankár.hu által rendezett Klasszis Klubban fejtette ki véleményét több aktuális kérdésben is.

Az üzletember többek között beszélt az oktatás ügyéről, az egészségügyről, valamint a kivándorlás kérdéséről, ami a fiatal korosztályt egyre inkább érinti.

Bojár kitért továbbá arra is, hogy mi lesz az Erasmus- és a Horizont-pénzekkel, főként a hétfői hír tükrében. Ekkor derült ki ugyanis, hogy az uniós egyetemek összehasonlító tanulmányából is kimaradtak a magyar egyetemek, mert Magyarországon olyan irányítási modellt dolgozott ki a kormány, amely egyetlen más európai rendszerben sem létezik, így az alkalmazott kutatási módszer alapján nem lehet összehasonlítani a többivel.

Ezeken túl szóba kerültek az EU-s pénzek, az infláció, az élelmiszerárstop, az akkumulátorgyártás, valamint az euró lehetséges magyarországi bevezetése.

„Navracsics Tibor is pontosan tudja, hogy nem fognak jönni az uniós pénzek”

– hívta fel a figyelmet Bojár Gábor.

Az üzletember kifejtette: a mezőgazdasági pénzeket, valamint a földalapú támogatások talán megkapjuk, de a jogállamisági feltételekhez szabott források ügyében már kevésbé optimista. Úgy véli, ezeket a pénzeket Magyarország nem fogja megkapni, sőt, attól tart, hogy az Orbán-kormány

azokat „nem is akarja már megkapni„.

A szakember hangsúlyozta: az uniós forrásokat a kormány rendkívül egyszerű módon megkaphatná, ha csatlakozna az Európai Ügyészséghez, azonban – mint mondta –

ő nem lát erre való törekvést a kormányzat részéről.

Beszámoltunk róla csütörtökön, hogy Navracsics Tibor tárgyalásokat folytatott Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság (EB) költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával. A miniszter azt közölte:

„Nem kizárt, hogy már a nyár folyamán megérkezhetnek a források Magyarországra.”

A Bojár Gáborral készült teljes beszélgetés alább tekinthető meg:

(mfor.hu nyomán)

Valódi Hírek