Rendkívüli: Kőkemény üzenetet küldött Orbánéknak a Szakszervezeti Szövetség

Nem kímélték a kormányt.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség felszólította a kormányt, hogy

vonja vissza a MOK szétverésére irányuló intézkedéseit

A Magyar Orvosi Kamara szétverésére született törvénymódosítással újra megszegte a kormány az EU-nak tett ígéretét, hiszen az érintettekkel való egyeztetés nélkül erőből, „büntetésből” fosztotta meg jogaitól, hatásköreitől a szakmai érdekképviseletet olvasható a MASZSZ közleményében.

A MASZSZ teljes nyilatkozatát természetesen változtatások nélkül is közzé tesszük:

„Elfogadhatatlan és ijesztő is,

ahogyan a kormány lerohanta, s megpróbálta totálisan megsemmisíteni a Magyar Orvosi Kamarát mindössze azért, mert az szakmai érdekképviseletként nyomásgyakorló akciót szervezett tagjai körében – közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

A kormány

egyértelműen visszaélt a hatalmával,

amikor egyik napról a másikra megszavaztatta a fideszes többségű parlamenttel azt a törvénymódosítást, amellyel egycsapásra megvonta a MOK jogait és hatásköreit – magyarázta Zlati Róbert.

A MASZSZ-nál különösen aggályosnak tartják, hogy mindez az Európai Uniónak tett ígéretek ellenére, mindenféle egyeztetés, az érintettekkel való tárgyalás nélkül, erőből, gyorsított eljárással történt – hívja fel a figyelmet az elnök, aki hangsúlyozza, a szakszervezetek számára a párbeszéd, a konszenzusra törekvés alapvető érték és elfogadhatatlan minden döntés, amely ezek mellőzésével születik.

Zlati Róbert szerint ebben az országban már mindenki tapasztalhatja, a bőrén érezheti, hogy a hazai egészségüggyel komoly gondok vannak és egyre sürgetőbb a reform, a változtatás.

A konföderáció álláspontja szerint egy köztestület felszámolásával – vagy annak kísérletével – nem lehet a problémákat megoldani, sőt! Az erőfitogtatásnak az a módja, ahogyan a kormány megpróbál elbánni az orvosi kamarával, újabb feszültséget gerjeszt és tovább rontja a betegellátás színvonalát is – véli az elnök.

A MASZSZ szolidáris a Magyar Orvosi Kamarával, s felszólítja a kormányt: a biztonságos betegellátás érdekében vonja vissza a kamara szétverésére irányuló intézkedéseit és adja vissza a szervezet jogait és hatásköreit.”

A Magyar Szakszervezeti Szövetség nyílt levele >>ITT<< is elérhető.

Valódi Hírek