FRISS: Zuhanórepülésbe kezdett a forint Orbán fergeteges bejelentései után

Lejtemenetben.

Csütörtök késő este ismét erőteljesen gyengülni kezdett a forint, ugyanis a 378,5 alatti szintekről a 383 feletti tartományt is átlépte a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. A negatív hangulat a pénteki nyitáskor is megmaradt, az árfolyam megközelítette a 385-ös szintet, aztán délre már némileg kedvezőbb volt a teljesítmény.

Így csütörtökről péntek reggelre,

több mint egy százalékkal gyengült a forint árfolyama az euróval szemben.

A magyar fizetőeszköz a svájci frankkal szemben még ennél is nagyobb mértékben gyengült: közel két százalékkal esett, a csütörtök esti 382,82 forintos jegyzéshez képest péntek reggel már 390,01 forint volt az árfolyam.

A dollárhoz képest is egy százaléknál többet gyengült a forint, pénteken még 362,86 forintba került az amerikai valuta, pedig előző este hatkor még csak 358,36 volt.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor csütörtökön tartotta meg nagyívű gazdasági évadnyitó beszédét. Többek között szólt arról is, hogy a magyar gazdaságban minden a lehető legnagyobb rendben, mint állította, a kormányzat sikert sikerre halmoz. Úgy tűnik a forint erről nem akar tudomást venni.

(portfolio.hu/bankmonitor.hu/Nyugati Fény nyomán)

Valódi Hírek