Rónai Sándor: Orbánék félelemben akarják tartani a magyarokat, ezért vásárolták a kémszoftvert

Azt mondta, a kormánynak nincs joga zsarolni az embereket.

„Azzal, hogy a magyar kormány visszaél egy nemzetbiztonsági eszközzel, félelemben tart embereket”

– mondta a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorban Rónai Sándor. A DK európai parlamenti képviselője azt is mondta, hogy a magyar kormánynak nincs joga zsarolni az állampolgárokat azzal, hogy hozzá tud férni a személyes adataikhoz.

Rónai azt mondta, hogy a Pegasus-bizottságra azért volt szükség, mert erős az indok arra, hogy Orbánék illegálisan hallgattak le – vétlen –magyar újságírókat, üzletembereket. Rónai maga is tagja a bizottságnak.

A politikus azt is mondta, hogy al-Jazeera által készített dokumentumfilm alapján vizsgálódott egy kicsit. A film (A miniszterelnök emberei) arról szólt, hogy a bangladesi miniszterelnök testőrei Budapesten keresztül bizniszeltek a kémszoftvert gyártó izraeli céggel. Rónia azt mondta:

„Sokszor mondják, hogy korábban Bécs volt az ütközőpont a két világ között, és egyfajta kémközpont volt. Az Orbán-kormány idejére ezt a címet Budapest örökölte meg”.

A Pegasus-botrány tavaly robbant ki, amikor a Direkt36 több bizonyíték alapján nyilvánosságra hozta, hogy a magyar kormány egy szupertitkos kémszoftverrel több üzletembert és újságírót is lehallgatott.

Valódi Hírek