Dobrev Klára: Minden magyarnak egytől egyig részesülnie kell Magyarország sikereiből! (+videó)

Dobrev szerint nem vasba és betonba kell fektetni a pénzt, hanem az itt és most élő emberekbe, ehhez pedig egy baloldali kormányra van szükség. „Vagy mind a tízmillióan megyünk Európába, vagy senki!” – jelentette ki.

Pécs után Miskolcon tartott telt házas rendezvényt vasárnap Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője, az Európai Parlament volt alelnöke.

A miskolci Művészetek Házában rengeteg ember gyűlt össze, többeket már csak a színpadon tudtak leülteni, hogy jusson nekik hely.

„Láttam, hogy alig fértünk be, és még mindig jöttek. Köszönöm mindenkinek, egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk.”

– reagált Dobrev a tömegre.

Dobrev azzal kezdte: a hatalmon lévők kutyakötelessége, hogy mind a tízmillió magyar érdekét összefogja. Elmondta: elkeseredve és dühösen nézi, hogy az Orbán-kormány elszalasztotta a 2010 utáni korszak páratlan lehetőségeit, amikor soha nem látott mennyiségű uniós támogatás érkezett az országba, amiből világszínvonalúvá lehetett volna fejleszteni a magyar egészségügyet és oktatást.

Elmondta: azért jöttek Miskolcra, hogy elmondják:

van remény,

mert ha van remény, akkor a csöndes mormogásból ellenállás tud születni.

Kifejtette: azért állították fel az árnyékkormányt, hogy megmutassák: van másik Magyarország, hogy megmutassák az alternatívát.

„Tudunk kormányozni, és megépítjük az ehhez szükséges erőt is” – jelentette ki.

Az egy éve zajló orosz-ukrán háborúról szólva kifejtette: Putyin ezt a háborút nem nyerheti meg.

Dobrev Klára hazafias kötelességnek nevezte a NATO szövetségi rendszerének megőrzését. Emlékeztetett: ha bárkinek eszébe jutna megtámadni Magyarországot, akkor a NATO azt a saját területe elleni támadásnak tekinti, és teljes katonai erejével fellép ellene.

Hangsúlyozta: Finnország és Svédország csatlakozásával két katonailag nagyon erős ország csatlakozna a NATO-hoz, ami Magyarország biztonságát is növelné. Ezért aki a finnek és svédek NATO-csatlakozása ellen szavaz, az Magyarország biztonsága ellen szavaz.

Dobrev felidézte, hogy csütörtökön Zágrábban tárgyalt. A horvát példa azt mutatta meg neki: lehet bármilyen baj, ha van politikai akarat, akkor be lehet vezetni az eurót.

Hangsúlyozta:

a horvát infláció negyedakkora mint, a magyar.

Horvátországban 100 forinttal olcsóbb a benzin, és élelmiszereknél sincs a magyarhoz hasonló hiperinfláció.

„Nincs itt semmiféle szankciós infláció, ez mesebeszéd! Az Orbán-rendszer árát fizetjük meg a boltokban és a piacon!”

– jelentette ki.

Dobrev Klára szerint a nagy változást egy más szemlélet fogja elhozni: amely megérti, hogy az ország sikere a 10 millió ember sikerében rejlik. Hogy

nem vasba és betonba kell fektetni, hanem az emberekbe.

Nem a multiknak kell sokmilliárdos támogatást adni, hanem az itt és most élő embereknek.

„Amire készülünk az nem kormányváltás, hanem szemléletváltás” – nyomatékosította, hozzátéve: ha nem tudunk a mainál összetartóbb országot teremteni, akkor elvesztünk.

Dobrev ezután a színpadra szólította Varga Ferenc roma országgyűlési képviselőt, aki januárban lépett ki a Jobbikból, mert megelégelte a pártban tapasztalható inaktivitást, csodavárást.

Varga elmondta: nagyon sokan a romák közül is hibásak, mert belesimulunk a Fidesz rendszerébe, szállítják a szavazatokat Orbánéknak, miközben nem kapnak érte lényegében semmit.

Varga Ferenc bejelentette: a mai naptól a DK tagjaként dolgozik, Dobrev árnyékkormányában pedig ő lesz a nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztos.

Dobrev Klára a képviselő felszólalása után idézte Orbán Viktor főtanácsadóját, aki pár éve arról beszélt, hogy az ország alsó harmada menthetetlen, „őket ott kell hagyni az út szélén”.

Dobrev szerint ez a szemléletmód tragédiába vezet.

„Vagy 10 millióan megyünk Európába, vagy senki! Magyarország minden polgárának egytől egyig részesülnie kell Magyarország sikereiből!”

– jelentette ki, hozzátéve:

ehhez egy erős, baloldali, szociáldemokrata kormányra van szükség.

Dobrev Klára teljes beszédet itt tudod visszanézni:


.

Valódi Hírek