Itt van Putyin rendkívüli bejelentése a háborúról – dermesztő lépésre szánta el magát Oroszország

Hadüzenetet követlenek.

Az orosz törvényhozó közgyűlés, az Állami Duma hadüzenetet követel Ukrajnának. Viktor Szobolev, az Állami Duma védelmi bizottságának tagja szerint Oroszországnak „feltétlenül be kell fejeznie” a „különleges műveletet”, és valódi háborút kell indítania.

A Mandiner pénteken arról írt, nem kizárható, hogy mindez azzal hozható összefüggésbe, hogy még mindig Bahmut környékén állomásoznak az orosz haderők.

Pénteken Svájc megtagadta a katonai segítséget Ukrajnától, valamint blokkolta a svájci gyártmányú fegyverek és lőszerek exportját Ukrajnának. Döntésüket azzal indokolták, hogy a katonai segítséggel Svájc megszegné az állam semlegességét.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében új szabályokat írnak elő a védelmi szerződéseket nem teljesítő vállalatok ellenőrzésének szigorítására.

„Ez a döntés Oroszország legújabb lépése a gazdaság militarizálása felé”

– írta a Bloomberg.

A hírügynökség közlése szerint a rendelet értelmében az állam felhatalmazást kapna arra, hogy

a hadiállapot idején a tulajdonosok és részvényesek jogainak felfüggesztésével átvegye azokat a cégeket,

amelyek nem teljesítik a katonai szerződésekből eredő kötelezettségeiket. A rendelet szerint kormányzati munkacsoportot kell létrehozni a fegyvergyártó cégek hadiállapot alatti működésével kapcsolatban.

(bloomberg.com / mandiner.hu nyomán)

Valódi Hírek