Ettől a hírtől biztosan dührohamot fog kapni Donald Trump: Veszélyben a karrierje

Nem túl biztató.

Donald Trump előző amerikai elnököt beperelhetik a washingtoni Capitolium elleni támadásban megsérült demokrata törvényhozók és biztonsági személyzet tagjai.

Az amerikai igazságügyi minisztérium azt javasolja, hogy engedélyezzék az ellenében indított perek előremozdítását, és utasítsák el azokat az érveit, miszerint ő mentességet élvez a keresetekkel szemben.

2021 januárjában Trump hívására több tízezer támogatója gyűlt össze Washingtonban tiltakozni az elnökválasztás eredménye ellen. A tüntetők egy része erőszakba torkolló támadást hajtott végre a Capitoliumnál, amelyben öt ember meghalt.

Az elmúlt időszakban Trump ellen több pert indítottak,

amelyek szerint a beszéde erőszakos fellépésre késztette a támogatóit. A perekben a felperesek kártérítést követelnek az elszenvedett fizikai és érzelmi sérülésekért.

Az amerikai képviselőház külön vizsgálóbizottságot hozott létre, hogy feltárja a Capitolium elleni támadások körülményeit, és javasolja Trump ellen bűnvádi eljárást kormányellenes szervezkedés, lázadás szítása, segítése és támogatása, felbujtás és a Kongresszus működésének akadályozása miatt.

A jelentés azt is javasolja, hogy

tiltsák el Trumpot az elnöki tisztségtől,

ami azért rossz hír, mert tavaly bejelentette indulási szándékát az elnökválasztásra.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek