Meghalt az Orbán-kormány volt helyettes államtitkára

57 éves volt.

57 éves korában meghalt Répás Zsuzsanna, a 2010 és 2014 között regnáló második Orbán-kormány nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. A politikus halálhírét, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára erősítette meg a Facebook-oldalán.

Répás Zsuzsanna 1966-ban született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetemen vegyészmérnöki végzettséget szerzett, ezután éveken át középiskolai tanárként tanított. Az első Orbán-kormány idején, 1998 és 2002 között a Külügyminisztérium politikai főtanácsadójaként Németh Zsolt államtitkár mellett dolgozott.

2002 és 2010 között a Fidesz országgyűlési volt, a második Orbán-kormány idején pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkáraként tevékenykedett Navracsics Tibor beosztottjaként.

Répás Zsuzsanna Erdélyben népszerű politikus volt, aki az erdélyi magyar nemzetpolitika megalapozása miatt lett közkedvelt. Sokan a tusványosi nyári táborok visszatérő vendégeként ismerték meg.

Potápi Árpád János Répás Zuzsannát méltató búcsúbejegyzését az alábbikban idézzük:

„🏴 Elhunyt Répás Zsuzsanna egykori helyettes államtitkár, a Nemzetpolitikai Államtitkárság első, 2010-2014 közötti vezetője.

Sokat köszönhetünk neki, hisz Ő volt az, aki a nemzetpolitikában mérföldkőnek számító 2010-es évet követően, a Nemzetpolitikai Államtitkárság létrejöttének legelső éveiben – majd azt követően is éveken át – szolgálta munkájával az összmagyarság ügyét, a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok erősítését.

Rendkívül sokat tett a mai nemzetpolitika alapjainak megteremtésében, számos ma is működő programunk, sikerünk fűződik a nevéhez.

Kedves Zsuzsa! Emléked örökké őrizzük. Nyugodj békében! 🕯

(Potápi Árpád János/Facebook)

Valódi Hírek