Botrány: Közpénzből vettek luxusórákat és Mercedest is a II. kerületi utánpótlássportcégnél

Több száz milliót tapsoltak el.

A II. kerület korábbi fideszes vezetése alatt létrehozott, utánpótlással foglalkozó sportcég kiadásainak

nem sok köze volt a fiatalok sportjához,

viszont annál több az OSC-hez (Orvosegyetem Sport Club) és annak vezetőihez – számolt be róla a 24.hu a független könyvvizsgálói jelentés nyomán. A kerület az ügyben feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.

A bemutatott gazdasági események 82 százalékát nem fogadta el a könyvvizsgálói jelentés a II. kerület utánpótlássportért felelős önkormányzati cégénél – írta a lap. Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere korábban elmondta, hogy az előző, fideszes vezetés idején a cég

450 millió forint közpénzt költött el.

A 24.hu most a 2016 és 2020 közötti gazdálkodásról készült független könyvvizsgálói jelentést vizsgálta meg.

Az önkormányzat hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést az ügyben, a rendőrség a lapnak azt írta, ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás. Hozzátették: gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

A II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.-t az akkor még Láng Zsolt vezette fideszes többségű testület 2015-ben hozta létre, abból a célból, hogy a kerület diák- és szabadidősporttal kapcsolatos feladatait ellássa.

A lap cikke szerint nem egyedi eset, hogy a kerületi pénzből a felnőtt vízilabda-bajnokságban szereplő OSC-hez köthető célokra vándorol a pénz, például az ő külföldi ellenfeleik szállásköltségei is a számlák között. Az OSC sportigazgatója akkor Becsey Péter volt, aki egyben a kerületi cég ügyvezető igazgatójaként is tevékenykedett.

A lap információi szerint Becsey egyszer úgy fizetett egy athéni szállást a cég költségéről, hogy nem derült ki, miért járt ott, és

egy egymilliósnál is drágább ajándékról is előkerült egy számla.

Állítólag volt olyan, hogy repülőjegyet, szállást és öt jegyet vettek a Barcelona-Valencia focimeccsre, de a Forma-1 Monacói Nagydíját is négyen nézték meg a kft. pénzén a jelentés szerint.

A listán több luxuscikk, ruhák és egy Mercedes autó is szerepel.

Őrsi Gergely a lapnak elmondta: 2019 után a kerület új, ellenzéki vezetése tucatnyi hiányosságot talált a leltárban, ezek közül többet ügyvédi felszólításra a korábbi ügyvezető visszavitt, de még mindig nem mindent.

Egy arany Rolex és egy Hublot órát sem találnak a polgármester szerint, időmérő eszköznek megvásárolt Apple Watchokat és Apple táblagépeket viszont visszakaptak, de a kétharmadát sérülten.

Becsey a portálnak azt mondta, hogy még nem hallgatták ki. Láng Zsolt volt polgármester pedig arról beszélt, hogy meglepték és felháborították a nyilvánosságra került információk, de az ő polgármestersége alatt szerinte semmilyen rendellenességre nem utaltak a beszámolók.

(24.hu / hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek