Kiderült: Az egyik tankerület csúnyán átverte a pedagógusokat

Mert megtehették.

Január végén a kormány bejelentette, hogy megemelik a munkába járás költségének támogatását, minimum 18 forintot ki kell fizetni az autókkal járóknak kilométerenként, de akár 30 forint is kifizethető.

Ekkor a Váci Tankerületi Központ iskoláiban is bejelentették, hogy a maximális 30 forintot kapják majd az autóval munkába járók, a 444-nek nyilatkozó Babinszki Márta pedagógus alá is írta az erről szóló elszámolást.

Babinszki szerint az addig fizetett 15 forint szinte semmire nem volt elég, főleg miután a kormány megszüntette az üzemanyagokra vonatkozó ársapkát, ezért nagyon örült a 30 forintra való emelésnek.

A következő héten azonban az igazgató már arról tájékoztatta a pedagógusokat, hogy a tankerület mégsem fizeti ki a maximális összeget, csak a minimumot, a 18 forintot kilométerenként.

Babinszki Márta nem volt hajlandó erről új papírt aláírni, kérvénnyel fordult a tankerület vezetőjéhez, hogy maradjon a 30 forintos támogatás.

Verebélyi Ákos Gábor, a tankerület vezetője, válaszolt a pedagógus kérvényére, a jogszabályt taglalva elmondta, hogy 18 forintot kapnak majd kilométerenként, és ettől az összegtől méltányossági alapon

nem áll módjukban eltérni.

A tankerületek saját hatáskörben dönthettek a térítés összegéről, a váci tankerület összes iskolájában egységesen 18 forintot fizetnek, azonban

más tankerületek megadják a 30 forintos támogatást.

(via 444.hu)

Valódi Hírek