Elképesztő: 2,5 éve halott színészt köszöntöttek élőként a fideszes propagandalapban

Ez ultrakínos.

A legendás cseh filmrendező és színész 85. születésnapjára írt köszöntőt csütörtökön a Magyar Hírlap egyik munkatársa. Az újságíró végig jelen időben beszélt a két és fél éve elhunyt Jirí Menzelről.

A lapnál végül a félreértések elkerülése érdekében „egyértelműsítettek” néhány mondatot,miután valaki szólhatott nekik, hogy benéztek valamit. A kínos „helyreigazítást” Kovács Gellért filmszerész vette észre.

A szakember posztját változtatás nélkül közöljük:

Hahahaha, hát ez k*rvajó. Magyar Hírlap. Kiraknak egy cikket, amelyben felköszöntik Jiří Menzelt. Teljesen egyértelműen fogalmuk sincs arról, hogy 2020-ban meghalt.

Úgy ír róla Kerékgyártó György, mintha élne. Még azt is megjegyzi, hogy szerinte miért élhet meg ilyen szép kort Menzel.
Szólnak nekik, hogy talán ez így nem pontos – és akkor kirakják EZT.

Édes istenem, hát nem az a ciki, ha az ember elront valamit (mert mondjuk elfelejti/elkerüli a figyelmét, hogy egy híres ember elhunyt), hanem ez.

Ez a szöveg borzalmasan kínos.

Szerintük minden rendben volt azzal az írással, de ha esetleg mégsem, az is csak azért van, mert nem mindenki olyan okos, mint ők. Úgyhogy a „félreértések elkerülése érdekében” néhány mondatot egyértelműsítettek. Úgynevezett újságírás. És szerkesztés. És alázat. És tartás. És gerinc. Hahahaha, k*rvajó. Menzel biztos jót röhög rajta odafent.

Jirí Menzel 1938. február 23-án született, és 2020. szeptember 5-én halt meg. A csehszlovák új hullám kiemelkedő alakja volt, Oscar-díjat nyert 1967-ben a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjével.

A Magyar Hírlap a következő szöveget írta az ominózus cikkhez:

„Az alábbi cikkben Jiři Menzel születésnapjáról szerettünk volna megemlékezni, aki olyan nagy hatással volt a filmkészítésre, a szellemisége itt él velünk,

ezért olyan, mintha ma is köztünk élne.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a rangos alkotó évekkel ezelőtt elhunyt, s amennyiben az alábbi, erősen szubjektív megemlékezés esetleg azt sugallná, hogy ezzel nem vagyunk tisztában, ezért elnézést kérünk.

Egyúttal, a félreértések elkerülése érdekében, néhány mondatot egyértelműsítünk.”

Valódi Hírek