Rettenetes baleset történt Ausztriában, három magyar meghalt

Nyugodjanak békében!

Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi Salzburgban szombaton délelőtt. Két ember a helyszínen, egy másik pedig nem sokkal később a kórházban halt bele a sérüléseibe. Mindhárman magyarok voltak.

A személygépkocsi vezetője a B164-es jelzésű úton Leogang felé közlekedett autójával, az autóban a vezetőn kívül egy 29, illetve egy 36 éves magyar nő ült. A havas útviszonyok mellett a sofőr elvesztette az uralmát az autója felett, és összeütközött egy szembejövő, menetrend szerinti autóbusszal.

Az ütközést megelőzően az 51 éves osztrák autóbusz-vezető megpróbált kitérni, azonban nem tudta elkerülni a balesetet. A busz a meredeken útpadkán állt meg, a személygékocsi pedig súlyosan megsérülve az út szélére sodródott.

A baleset érintettjei beszorultak a személygépkocsiba, a holttesteket és az akkor még életben lévő sofőrt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk, őt mentőhelikopterrel szállítótták kórházba. Az autó vezetője később, a kórházban halt bele sérüléseibe. A buszon a járművezető kivételével más nem tartózkodott.

A tanúk és a kellő bizonyíték hiánya miatt a salzburgi ügyészség baleseti szakértő bevonását rendelte el a vizsgálathoz. A busz sofőrjével alkoholtesztet végeztek a helyszínen, amely negatív lett.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek