Nincs vége a Schadl–Völner-ügynek, újabb nagyhal érintettségére derült fény

Tovább dagad a botrány.

Az rtl.hu birtokába jutott nyomozati anyagból kiderült, hogy Lukács Tamás, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke tavalyelőtt

megígérte Schadl Györgynek, hogy átsegíti egyik pártfogoltját az online szakvizsgáján.

Lukács is jelen volt a vizsgáztatáson, azonban mivel a jelölt semmit nem tudott, kénytelenek voltak megbuktatni őt.

Külsős megkeresés, mindenképpen át kellene valahogyan mennie

— mondta Schadl Lukácsnak. A végrehajtói kar elnöke azért kereste a vizsgáztatót, hogy a figyelmébe ajánlja a jelöltjét, akit „frissen raktak rá a listára„.

Az MBVK alelnöke jelezte Schadlnek, hogy nem lesz egyszerű feladat közbenjárni a vizsgázó érdekében, mert mások is jelen lesznek a vizsgán. Egyikük például az a bírónő, akit az MBVK elnöke megpróbált elmozdíttatni a helyéről.

Mindemellett Lukács Tamás megígérte, hogy közben fog járni a jelölt érdekében.

Megoldjuk

— jelentette ki.

A terv végül kudarcba fulladt. Az alelnök azt mondta, hiába próbált közbenjárni a fiatal érdekében, őt leszavazták a vizsgabizottságban, így megbukott. Ő ennek ellenére igyekezett segíteni, például azt is megkérdezte, mi a kedvenc témaköre a hallgatónak.

A lehallgatási jegyzőkönyv alapján így hangzott a beszélgetés:

Lukács Tamás: Most lett vége a vizsgának. A csávó, b*szd meg, két mondatot nem tudott elmondani. Végig kardoskodtam érte, de úgy leszavaztak mint a sz*rt, a bírónők, mind a négy nő. (…)

Egy kibaszott mondatot… nem tudom, mivel foglalkozik a csávó…, de perjogból semmi, annyira alap dolgokat…. Nem tudta, mi az, hogy meghatározott cselekmény, csak annyit tudott, hogy cselekmény.

Én úgy kezdtem, hogy akkor mi a kedvenc témaköre, hogy akkor arról beszélgessünk, és akkor azt úgy nagyjából döcögve elmondta. De a többinél egy kib*szott kukkot nem tudott értelmeset elmondani.

És a másik, ami még kib*szta a biztosítékot a többinél, hogy körülbelül hússzor lekapcsolt a kamerája, olyan mintha akkor éppen gyorsan rákeresett volna valamire, mert lekapcsolta a kamerát. És ezen végképp kiakadtak.

Schadl György (csalódottan): Jó.

Lukács Tamás: Sorry, nem tudok mit csinálni, úgy leszavaztak, mint a sz*rt.

Érdekesség, hogy Schadl György letartóztatása óta is helyén maradt Lukács György, így továbbra is ő a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke. Sőt, ideiglenesen az elnöki teendőket is ő látja el.

Az rtl.hu telefonon megkereste Lukácsot, azonban ő nem kívánt nyilatkozni. Később e-mailt is írtak neki, arra nem reagált.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek