Ukrán káromkodással küldte melegebb éhajlatra Orbánt és Putyint a szlovák külügyminiszter

„Húzzatok a f*szba” – üzente.

Hosszú Facebook-posztban bírálta az osztrák külügyminiszter Orbán Viktort, amiért az Ukrajnának való katonai segítség ellenzésével szerinte a magyar kormányfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kollaborál.

Arról is írt, hogy Robert Fico, a Smer vezetője is az orosz agresszorokkal való kollaborációra készül.

Rastislav Kacer szerint az ukránoknak katonai segítséget nyújtani morálisan helyes, hiszen az oroszok betörtek az országba, és gyilkolják az ártatlan ukránokat. Felhívta rá a figyelmet, hogy az EU egységesen egyetért abban, hogy Kijevet segítse.

Egyedül Magyarország lóg ki a sorból. A szlovák külügyminiszter szerint ez szánalmas.

„Szerinte hagynunk kellene hogy az oroszok mihamarabb irtsák ki az ukránokat, hogy legalább ne szenvedjenek. Milyen visszataszító, milyen szánalmas, és mennyire nem keresztényi”

– vélekedett Kácer Orbán álláspontjáról.

„Putyin kollaboránsainak, különösen a kárpát-medenceieknek, és a felvidékieknek, mindenkinek, aki Ukrajna lerombolásának árán akarna békét, egyetlen üzenetem van: Иди на хуй!”

– fogalmazott az ukrán háborúval kapcsolatos vulgáris mondatot is idézve.

(jelentése: „Orosz hadihajó, húzz a f***ba!” a Kígyó-szigeten állomásozó ukrán határőrök válasza egy orosz hadihajó megadásra vonatkozó felhívására 2022. február 24-én. A mondat az Ukrajnát megszálló orosz erők elleni harc egyik szimbólumává vált.)

(forrás: ujszo.hu)

Valódi Hírek