Videóval: Kínzó kérdést szegeztek Varga Juditnak Putyinnal kapcsolatban

Az igazságügyi miniszter szorgalmazza a békét.

Videóinterjút készített az igazságügyi miniszterrel a Mandiner. Varga Juditot a többi közt a kuratóriumi lemondásáról, az Erasmus-ügyről és az orosz-ukrán háborúról is kérdezték.

Varga Judit a kuratóriumi lemondása kapcsán azt mondta, szerinte hatalmas félreértés van Európában a témával kapcsolatban.

Akik azt gondolják, hogy „valami jogállamellenes” dolog történt a modellváltással, szerinte ezt azok az ellenzéki politikusok is hangoztatják, akik például Brüsszelben akadályozzák, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat.

Az orosz-ukrán háborúról határozott véleményen van:

Attól, hogy valaki békét akar, nem azt jelenti, hogy nem látná reálisan a világot. Az első perctől kezdve elítéli Magyarország az orosz agressziót. Attól, hogy valaki békét kér, és nem akarja, hogy ne legyen több vérontás, ahhoz

valami ördögi logika kell, hogy ebből Putyin-barátságra következtessen„.

A beszélgetésben szóba került az a téma is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem tapsolta meg Zelenszkijt, amikor a múlt heti uniós csúcstalálkozón az ukrán elnök megjelent. Erről az igazságügyi miniszter azt mondta:

„Szerintem nem a taps a lényeg, hanem hogy milyen üzeneteket tudunk megfogalmazni, amikor ott vagyunk. Ha ott lettem volna a tanácskozáson, akkor elmondom, hogy a béke lehet az egyetlen egy megoldás”.

Nézd meg a teljes interjút:

(Mandiner/YouTube)

Valódi Hírek