Orbán Viktor megtalálta a legjobb helyet Brüsszelben, hogy bemutassa a hanyatló nyugatot

Tökéletesen alkalmas riogatni.

„A nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik immáron a nyugati országok számára is. Nem lehet tovább elodázni, szembe kellett nézni a helyzettel és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van.”

— riogatott Orbán Viktor egy péntek este közzétett videóban.

A videóban – aminek nyitóképe egy 2015-ös fotó a Keleti pályaudvaron összegyűlt menekültekről – jeleneteket lehet látni az Európai Tanács soron kívüli csúcsértekezletéről, amin részt vett Orbán mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is (a videó azonban Zelenszkijt nem mutatja)

A 29. másodperctől Orbán Viktor látható, amint egy elhagyatottnak tűnő, szemetes, építési törmelékkel borított terület kerítése előtt beszél a kerítésépítésről és határvédelemről, valamint Európa jövőjéről.

A videónak ez a része az Európai Tanács épületétől három tömbre, a Jacques de Lalaing utca egyetlen foghíjtelke előtt készült. A környék a látszat ellenére egyáltalán nem annyira lepukkant, mint azt a videó sugallja, ha Google Street View-n körbenézünk, a foghíjtelket körülvevő városrész nagyon is rendezett, kellemes benyomást kelt, modern irodaházakkal és óvárosias utcácskákkal, régi épületekkel.

(via rtl.hu)

Valódi Hírek