FRISS: Cáfolta a Telex lódítását a szombathelyi polgármester

Nincs nyomásgyakorlás a DK részéről – közölte Nemény András.

„Nyomásgyakorlás történhetett Szombathelyen” – állította a DK-ba más pártokból átlépő politikusokról szóló hosszú cikkében a Telex nevű portál, amely régóta látványosan ellenséges a Demokratikus Koalícióval.

Kunhalmi Ágnesre hivatkozva azt is írják, hogy Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere azért engedhetett át két képviselőt a DK-nak, mert készülni akart az önkormányzati választásra.

A cikk nyomán a Vas megyei nyugat.hu (amely nem tévesztendő össze lapunkkal, a Nyugati Fénnyel) megkérdezte Nemény Andrást, valóban volt-e nyomás a városvezetésen azért, hogy két képviselőjük átlépjen a DK-ba.

Nemény András, Szombathely polgármestere

Szombathely polgármestere a lapnak elmondta: semmilyen nyomásgyakorlás nem volt a városvezetésre.

Hozzátette: jelenleg nem a következő önkormányzati választásra készülnek, hanem a város 2023-as költségvetését alkotják meg egységben, az Éljen Szombathely!-frakcióval, és együtt dolgoznak a jövőben is.

A nyugat.hu felhívta Bokányi Adriennt, az MSZP szombathelyi elnökét is. Bokányi a lapnak azt mondta: ő sem tapasztalt semmilyen nyomásgyakorlást a DK részéről. Megjegyezte: nem pártpolitikával, hanem várospolitikával foglalkoznak.

Hozzátette: a két képviselő pártváltásával semmi sem változott a városvezetésben, a frakció továbbra is ugyanolyan egységes mint eddig, és közösen dolgoznak tovább.

Mint ismert: február 1-jén jelentették be, hogy Horváth Attila alpolgármester és Kopcsándi József képviselő az MSZP-ből kilépve a DK tagja lesz.

(nyugat.hu)

Valódi Hírek