Visszaszólt Csányi Sándornak egy román szervezet a nagy botrányt kavaró ötlete miatt

Nem tetszik nekik.

„A FRF

sem most, sem a jövőben nem fogadja el

ezt, és álláspontját a FIFA és az UEFA előtt is ismerteti, ha ez a vita eljut a két nemzetközi fórum asztalára, ugyanúgy, ahogy bizonyára a régiónk többi szövetsége is teszi majd.

A revizionizmus nem elfogadott a futballban, és az UEFA határozottan elítéli a politikai, ideológiai, vallási vagy sértő jellegű provokatív üzeneteket, amelyek kategorikusan tiltottak a stadionokban”

– írta a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a román Gazeta Sporturilor sportlap kérdésére.

A kérdés aktualitását az adta, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke múlt héten úgy nyilatkozott: igyekeznek meggyőzni az UEFA-t arról, hogy engedélyezzék a Nagy-Magyarország zászlót és az árpádsávos zászlót nemzetközi mérkőzéseken.

Csányi az M4-en azzal érvelt, hogy ezek nem minősülnek rasszistának és politikai üzenetet sem hordoznak. Korábban még más volt a véleménye: akkor az MLSZ állásfoglalást adott ki, miszerint molinón és drapérián nem lehet ezeket a szimbólumokat bevinni a nemzetközi meccsekre, mert azért megbüntethetik a szövetséget.

Az M4-en úgy fogalmazott, hogy ő személy szerint nem vágyik ezekre a szimbólumra a lelátókon, hiszen van saját zászlónk, de nincs rendben szerinte ha büntetést osztanak ki miattuk.

„Valóban volt egy rövid időszak a magyar történelemben, amikor a fasizmust, a rasszizmust testesítette meg, annak jelképévé tették. De azt gondolom, egy rövidebb időszak egy sokkal hosszabb időszakot nem írhatna felül.”

— mondta.

Csányi hozzátette: csak akkor lát esélyt az elfogadásra, ha a szomszédos országok szurkolói nem látnak ebben kifogásolnivalót. A román szövetség keddi jelzése alapján nem sok esély látszik a megegyezésre.

Az elmúlt időszakban egyébként háromszor került UEFA fegyelmi bizottsága elé a Nagy-Magyarország jelképe, és a szervezet minden esetben revizionistának és nacionalistának minősítette.

(via 444.hu)

Valódi Hírek