Márki-Zay Péter hivatalosan is bejelentette pártja megalakulását

Már nem kell sokat várni.

Szerdán Márki-Zay Péter is megtartotta évértékelő beszédét Hódmezővásárhelyen. A másfél órás beszédben szó esett arról, szerinte mi történt volna, ha ő nyert volna tavaly áprilisban, véleménye szerint mit csinálnak rosszul az ellenzéki politikusok, továbbá

hivatalosan is bejelentette pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt megalapítását.

„Schadl György és Völner Pál már börtönben ülne, az uniós pénzek pedig már rég itt lennének”

— foglalta össze röviden, szerinte mi lenne a helyzet, ha most ő lenne a miniszterelnök.

Márki-Zay egy ellenzéki kerekasztal ötletét vetette fel, úgy véli, egy ilyen kerekasztallal kell kikövetelni a szabályok megváltoztatását.

A volt miniszterelnök-jelölt arra biztatott mindenkit, hogy pártlogó nélkül induljanak a jövő évi önkormányzati választásokon.

Elmondása szerint pártját csak azért hozta létre, hogy az EP-választásokon tudjanak indulni, szerinte az ellenzékre nézve nem jelenthet hátrányt az új pártja, hiszen — mint mondta — ilyen párt nincs a magyar politikai palettán.

A Mindenki Magyarországa Néppárt már szerveződik, a kongresszusra is készülnek, a hivatalos indulást március 15-re tervezik.

Márki-Zay ma is megemlítette Hadházy Ákost, szerinte őt támogatnia kell az ellenzékieknek. Hadházy azonban már korábban jelezte, hogy nem lép be a polgármester pártjába, hiába kérte ezt tőle Márki-Zay.

(Márki-Zay Péter/YouTube)

Valódi Hírek