Kiakadt az ügyvéd: Bűnösnek mondta ki a bíróság az MTVA-ban megrángatott Varju Lászlót

Czeglédy Csaba azt ígéri, a végsőkig elmennek az igazuk bizonyítása érdekében.

Varju László bűnösségét mondta ki a Fővárosi Törvényszék az MTVA-ban 2018 decemberében történt ellenzéki tüntetés kapcsán, amelynek során a közmédia épületében tartózkodó Varjut a biztonsági őrök megrángatták, ő viszont ellenállt az intézkedésnek. Emellett a választás rendje elleni bűncselekmény vádpontjában is elítélték, amiért a 2018-as választás előtt egy független politikussal egyeztetett annak esetleges visszalépéséről.

A döntéssel kapcsolatban Czeglédy Csaba, a DK-s politikus ügyvédje kemény hangú posztot írt közösségi oldalán. Bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

Ma sajnálatos és egyben megdöbbentő módon a Fővárosi Törvényszék bírája – egy bírócsere miatt ráadásul új bírót kapott az ügy – a védőbeszéd és Varju László utolsó szó jogán elmondott védekezését követően mindösszesen 10 percet gondolkodva bűnösnek mondta ki Lacit.

A bíró a hatalom érdekének megfelelően

garázdaságnak mondta ki,

hogy Laci a vele, mint hivatalos személlyel szemben egyébként törvénytelenül intézkedő fegyveres biztonsági őrökkel dulakodott, miközben őt azok a földre rácingálták, majd ráültek.

Varju László országgyűlési képviselőhöz a csupán közfeladatot ellátó biztonsági örök hozzá sem érhettek volna.

A másik vádpontban (választás rendje elleni bűncselekmény) pedig a bíró szándékosan figyelmen kívül hagyta azt a tényt, hogy a kormánypártokkal szemben álló politikai erőket a ma hatályos törvény – a kétfordulós választási rendszer egyfordulósra változtatásával – nem csak egyeztetésre készteti, hanem egyenesen

arra kényszeríti,

hiszen megegyezés nélkül, többes jelöltállítás esetén törvényszerűen veszítenek az ellenzéki jelöltek.

Varju László nem a befolyásolni akarta a másik jelöltet még 2018-ban, hanem kényszerűségből egyeztetést folytatott vele, amit ráadásul az ellenfele kezdeményezett, az egy órás beszélgetést pedig Laci tudta nélkül felvette.

Emiatt az egyetlen mondat miatt mondta ki bűnösnek elsőfokon a bíróság:

“De én nem akarok neked kárt okozni, vagy, hogy neked károd legyen. Mondd azt, hogy ne legyen károd és akkor nem lesz, jó?”

A Fidesz az ügyészség felhasználásával azt akarja elérni, hogy ellenzéki pártok ne merjenek egymással a választások előtt egyeztetéseket folytatni.

A Fővárosi Törvényszék bírája pedig ehhez asszisztált. Szégyen!

Veled vagyunk, Laci! ❤️ Elmegyünk a végsőkig❗️

(Czeglédy Csaba/Facebook)

Valódi Hírek