Fáklyákkal vonulnak fel egy vidéki nagyvárosban, így üzennek Pintéréknek

Komoly akcióra készülnek.

Fáklyás felvonulást tart az Egységes Diákfront Győrben január 31-én — közölte a szervezet lapunkhoz is eljuttatott közleményében. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet az oktatás tarthatatlan helyzetére.

Az esemény leírását változtatás nélkül közöljük alább:

2023. jan. 31. az oktatás ügyéért való kiállás és a jelenlegi helyzet elleni tiltakozások kezdetének évfordulója.

Győrben fáklyásmenetet szervezünk, hogy megmutassuk: valóban folytatjuk a tiltakozásokat és nem adjuk fel. A résztvevők között 300 db fáklyát🔥 osztunk ki érkezési sorrendben (16:45-től).

A megmozdulásunkra szeretettel várunk minden diákot, pedagógust / oktatót, szülőt, vagy felelős állampolgárt, aki az oktatás ügyét fontosnak tartja❗ Külön kérjük a győri egyetemistákat, tartsanak velünk 31-én! Az Erasmus+ program veszélybe kerülése ugyanis elsősorban benneteket érint.👩‍🎓👨‍🎓

Ne feledd, mozgalmunk egy politikai pártoktól független szervezet, az oktatás pedig nem jobb vagy bal oldal kérdése, hanem a nemzet egészének érdeke🇭🇺.

A Belügyminisztérium válaszolt a Pintér Sándornak küldött nyílt levelünkre📧: az Országos Diáktanács felállta után megkezdik velünk a tárgyalást. Most kell erőt mutatnunk, vonuljunk közösen az utcára és harcoljunk ki egy olyan reformot, mely kirángatja a magyar közoktatást a szakadékból, amibe került.

NINCS MÁS MÓD❗
Az esemény programja:
16:45-17:00 (gyülekező a Városháza téren)
17:00-17:15 (közös fáklyagyújtás)
17:15-17:30 (vonulás, élőlánc a Baross úton)
17:30-17:40 (könyvtár előtt szépirodalmi szöveg)
17:40-17:45 (vonulás a Szabadsajtó utcán)
17:45-18:00 (zárás a Széchenyi téren)

(Egységes Diákfront/Facebook)

(Képünk illusztráció, egy nyíregyházi felvonuláson készült)

Valódi Hírek