Schmidt Mária megfejtette a legfőbb titkot, hogyan lehet háborút nyerni

Érdekes elmélettel állt elő.

Schmidt Mária szerint az orosz-ukrán háború esetében az a legfontosabb kérdés, hogy ki nyeri a „propagandaháborút” — többek között erről is beszélt az Inforádió Aréna cmű műsorában kedden délután. Szerinte ez fontosabb kérdés a fronton harcoló katonák ügyénél.

{H}a az embereknek az erkölcsi ereje, a harckészsége, az a fajta elkötelezettsége, hogy ők a háborúban a hazájukat védik, jó ügyért harcolnak, megroppan egy ellenséges propaganda hatására, akkor

elvesztette, hiába van bármilyen fegyverük

— jelentette ki a kormánypárti történész. Hozzátette: szerinte hiába volt fölényben fegyverzet és személyzet terén az Egyesült Államok a vietnámi háborúban, a hazájukban elbukták a propagandaháborút, ezért végül „csúfosan el kellett kullogniuk„.

A Terror Háza Múzeum igazgatója szerint érthető a balti országok Oroszországtól való félelme, mert a Szovjetunió részei voltak. Ezzel szemben Lengyelország politikusait nem tartja elég megfontoltnak, és állítása szerint nem hallott még olyan érveket, amelyek szerint a lengyeleknek az lenne az érdeke, hogy Ukrajna győzzön.

Azt állította: ha Oroszország annyira meggyengül, hogy végül Ukrajna nyeri a háborút, akkor az egy

amerikanizált, állig felfegyverzett, nagyon agresszív ország lesz„.

Az interjú végén érdekességként elhangzott Schmidttől, hogy azért foglalkozik annyit Németországgal, mert

Európa legerősebb államának tartja.

Ez az állítás azért is igen figyelemreméltó, mert nemrég egy interjújában arról beszélt: Németország valójában nem létezik. Mindezt akkor azzal indokolta, hogy a német kancellár nem szólalt fel az Északi Áramlat nevű gázvezetéket ért terrortámadás után.

(infostart.hu nyomán)

Valódi Hírek