Nem csitul az akkumulátor-botrány: Újabb két gyár telepedik le az országban

Sosem elég.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Debrecenben a város határába tervezett akkumulátorgyár építése kapcsán. Miután Papp László polgármester egy interjúban arról beszélt, hogy a lakosság véleményével szemben is támogatja a beruházást, a helyi ellenzék egyből alkalmatlannak kiáltotta ki a városvezetőt.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció Debrecenben élő parlamenti képviselője azt mondta, eddig nem volt a városnak olyan vezetője, aki nyíltan szembement volna a polgárok akaratával. A párt szerint Papp László ezt tette, ezért

eljárást indítanak ellene.

Azt még nem lehet tudni, hogy ezt az eljárást lefolytatja-e a debreceni kormánypárti többségű önkormányzat.

Közben a szomszéd megyeszékhelyen, Nyíregyházán egy hasonló beruházás tervei kerültek nyilvánosságra, ahol egy akkumulátor alkatrészeket gyártó üzem már épül. Egy másikról a hatóság honlapjáról derült ki, hogy terveznek ilyen építkezést.

„Én levéllel fordulok a polgármester úrhoz, amiből szeretném megtudni, hogy a debrecenihez hasonló akkumulátorgyárat tervez-e a városvezetés idetelepíteni, esetleg folynak-e tárgyalások, tervbe van-e ez véve”

– árulta el Babosi György a Szövetségben Nyíregyházáért frakció önkormányzati képviselője.

A levélre egyelőre nem érkezett válasz, de a képviselő szerint az biztos, hogy a zöldhatóság a hónap utolsó napjára közmeghallgatást hívott össze. A DK helyi elnöke szerint sokan megijedtek a hír hallattán a városban.

Nyíregyházán egyelőre két üzemet terveznek, melyekben akkumulátorokhoz tartozó alkatrészeket készítenek majd. A helyiek azonban azt mondják, félő, hogy az alkatrészek után a kész akkumulátorok gyártása is helyben történik majd.

(via atv.hu)

Valódi Hírek