Hatalmas akcióval pirít oda Pintéréknek egy több ezer tagból álló szervezet

Ennek nem biztos, hogy örülni fognak.

A Civil Közoktatási Platform, az oktatási mozgalmakban részt vevő tanári, szülői és diákmozgalmakkal összefogva célul tűzte ki, hogy a sztrájkhét és különösen a január 31-ei szolidaritási nap a tiltakozás mellett egy jobb oktatási rendszerről, az oktatási szereplők együttműködéséről, a pedagógiai kultúráról is szóljon,

megmutassa a pedagógusoknak, a szülőknek és a tanulóknak, milyen lehetne a jó iskola

— hívta fel a figyelmet keddi közleményében a szervezet.

Mint írták, az alternatív oktatási nap, alternatív tanórák kezdeményezés célja, hogy azok a tanulók, akik a sztrájkot támogatandó nem mennek iskolába vagy az iskolában ülősztrájkban vesznek részt, olyan témákkal és/vagy olyan formában foglalkozzanak, amelyek érdeklik őket, és az iskolában nem jellemzően vannak jelen.

Az alternatív továbbképzés kezdeményezés pedig a sztrájkban résztvevő iskolai dolgozóknak nyújt programot, akik a sztrájk alatt az iskolában kell tartózkodjanak.

„A kínálatban kiemelten jelennek meg

a demokráciával, az emberi jogokkal, a kritikai gondolkodással

kapcsolatos programok, de természetesen más tematikájú élményt nyújtó és/vagy fejlesztő program is jelen van”

— írták.

Hozzátették: az alternatív tanórák és továbbképzések tükröt is tartanak a mai magyar közoktatásnak.

„A Civil Közoktatási Platform (CKP) az ADOM-mal, a PDSZ-szel és a Szülői Összefogással közösen vállalta, hogy összegyűjti az ilyen kezdeményezéshez csatlakozók adatait, és azt felkínálja olyan tantestületeknek, szülői és diákközösségeknek, ahol szívesen igénybe vennék ezeket. A kínálat folyamatosan bővül”

— olvasható felhívásukban.

Bővebb információk a Civil Közoktatási Platform kezdeményezéséről ezen a linken érhetők el.

A programkínálatból kiemelten felhívták a figyelmet a CKP pedagógiai kultúráról szóló online szakmai műhelyére is, amelyen az előadók Molnár Lajos, Nahalka István, Gyarmathy Éva, Fenyő D. György, Braun József lesznek. Mint írták, a műhelyen való részvételt ajánlják az aznap sztrájkoló pedagógusoknak alternatív továbbképzésként, de minden érdeklődőt szívesen látnak.

További részletekkel kapcsolatban az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni >>ITT<<.

(Civil Közoktatási Platform/Facebook)

Valódi Hírek