Varga Judit színvallását követeli a DK a hatalmas korrupciós botrányban (+videó)

Tudni akarják, hogy róla beszélt-e Völner Pál a kiszivárgott beszédében.

Hétfőn reggel beszámoltunk róla, hogy újabb részletek szivárogtak ki Völner Pál korrupciós botrányáról. Ezzel kapcsolatban kikerült egy hangfelvétel, amelyen a volt képviselő feleségével beszélget annak kapcsán, hogy más politikusokról is kiderülhetnek botrányos részletek.

Az ügyben Sebián-Petrovszki László, a parlament Igazságügyi Bizottságának alelnöke, a DK országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót hétfőn.

A Blikk hozott nyilvánosságra olyan lehallgatott telefonbeszélgetéseket, amelyek a Völner-ügyben születtek. Az egyik ilyenben a korrupcióval lebukott egykori igazságügyi államtitkár, Völner Pál azt mondja a feleségének, hogy

„tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke”.

Ez egyértelmű beismerése annak, hogy a szálak felfelé vezethetnek, Völner Pál pedig csak gyalog lehetett a sakktáblán a végrehajtó maffiával kapcsolatos gyomorforgató ügyben.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel a kormánytól az ügyben! Sebián-Petrovszki László, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának alelnöke Varga Judit igazságügyi minisztert kérdezi: rá gondolhatott Völner Pál, amikor arról beszélt, hogy tudna olyat mondani, amitől egy-két embernek meginogna a széke?

Sebián-Petrovszki László arra is választ vár, mivel sikerült elhallgattatni a felvétel idején még kitálalni tervezgető államtitkárt!

Az Igazságügyi Bizottság alelnöke szerint egy ilyen súlyos ügyben

az országnak joga van tudni, hogy kik lehetnek még érintettek a kormányból, és kik tudhattak a korrupcióról!

Mert éppen elég embert tehettek már tönkre Völner Pál végrehajtói, ezért itt az ideje, hogy kiderüljön, meddig vezetnek a szálak.”

– közölte Sebián-Petrovszki László, akinek a videója alább tekinthető meg:

.

Valódi Hírek