Videóval: Élő adásban kérdezték meg Navracsics Tibort, lemond-e erről

Itt a válasza.

Navracsics Tibor az ATV reggeli műsorában az Erasmus-üggyel kapcsolatban elismerte: az Európai Bizottság részéről már a korábbi tárgyalások során is felvetődött az összeférhetetlenség kérdése, de nem csak az egyetemi, hanem általában a közérdekű alapítványok kuratóriumai tagságánál, nem nevesítve ezt a politikusokra.

Navracsics szerint két megoldás volt az ügyben: a hivatali és a dinamikus összeférhetetlenség, amelyekben végül megegyezésre jutottak a Bizottsággal.

Navracsics azt is elmondta, hogy

azon

még nem gondolkodott el,

hogy maga mondjon le a Pannon Egyetem kuratóriumi elnökségéről.

Közölte, majd

ha kötelező lesz, megteszi,

de náluk éles határt húztak meg a kuratórium fenntartói és az egyetem tudományos, oktatói tevékenysége között.

Navracsics többször is elismételte, abban biztos, hogy lesz megállapodás, de abban nem, hogy mi a Bizottság álláspontja, hol húzzák meg a határt: minden politikusnak távoznia kell, vagy csak miniszterek nem lehetnek a kuratóriumok élén.

Úgy véli, olyan probléma nem merülhet fel, hogy a külföldi egyetemek nem lesznek partnerek a magyar diákok befogadására, hiába van rá pénz.

Mint elmondta: arra számít, hogy nem egy tárgyalás lesz, hanem megint elindul egy tárgyalássorozat. Abban bízik, hogy

márciusra

meg tudnak állapodni és tisztázzák az Erasmus-ügyet, amelyet korábban félreértésnek nevezett.

Navracsics egy hét múlva tárgyal Brüsszelben az Erasmus-ügyről Johannes Hahn költségvetési és Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosokkal.

Videó:

(atv.hu)

Valódi Hírek