Bejelentették: A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos Fidesz-botrányt vizsgál, „Tóni” is érintett

Ez az ügy megütötte az ingerküszöböt.

Nyomozás indult jelentős kárt okozó csalás miatt a bírósági végrehajtói maffia ügyében — közölte a Központi Nyomozó Főügyészség Hadházy Ákos ügyvédjével. A képviselő értesülései szerint Schadl hangüzenete kapcsán folyik a nyomozás, amelyben Tóni, Barbara és Ádám neve is elhangzik.

Egyelőre nem derült ki, kikről van szó, de a politikus szerint gyanítható, hogy Rogán Antalról, feleségéről és kabinetfőnökéről van szó az érintett hangfelvételben. A képviselő ezzel kapcsolatos bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

„Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében. Miközben Schadl és Völner ellen, az egyszerű, végrehajtói vesztegetés miatt már vádat emeltek, a jelek szerint a Nyomozó Főügyészség

még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám,

akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt.

Pedig

a nevek passzolnak Rogánra, a feleségére és a kabinetfőnökére

és – milyen pech –, pont Rogán vezeti a Koncessziós Irodát, amely a 30 éves koncessziókat osztogatja (például a MOL-nak a teljes hulladékgazdálkodást, Lőrincnek pedig az autópályákat). Emiatt ez a nyomozás elvileg SOKKAL fontosabb Völner és Schadl – ehhez képest pitiáner – ügyénél.

Miután megtudtam, hogy a végrehajtói vesztegetési ügyet már vádemeléssel lezárták, kíváncsi voltam, hogy ezzel a szállal mi van, ugyanis én – feljelentőként – nem kaptam semmilyen dokumentumot. Nagyon nehezen, csak másfél hónap után, de kaptam egy szűkszavú választ a jelenleg is zajló nyomozásról.

Ennek a ténynek elvileg örülhetnénk is, de ugye nagyon sok példát láttunk már arra, hogy a „nyomozás” annyit tesz, megkérdezik az elkövetőt, hogy „ugye nem gondolt semmi rosszra?” Ha ez itt is így történik, akkor nem sok jót várhatunk.

Egy ilyen súlyos gyanúnál természetesen csak fedett módszerekkel (lehallgatásokkal, e-mailek vizsgálatával) lehetne bizonyítani a nagyon valószínűt:

Rogánékkal beszéltek az elkövetők egy koncesszióról.

Ha véletlenül ez történik, az azért lenne izgalmas, mert a feljelentés megírása óta nagy változás történt: a titkosszolgálatok már Rogán felügyelete alá kerültek.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek