DK: Mondjon le az összes fideszes politikus összeférhetetlen kuratóriumi pozíciójáról!

Kezdeményezik a bizottság előtti meghallgatásukat.

A héten derült ki, hogy az Orbán-kormány miatt, a magyar egyetemek jelentős része nem vehet részt az Erasmus-programban. Az elmúlt napokban tehát számtalan magyar egyetemista kényszerült azzal szembenézni, hogy a magyar kormány megfosztotta őket az álmaiktól — hívta fel a figyelmet Kálmán Olga, a DK árnyékkormányának szóvivője, szombaton.

A politikus hangsúlyozta: Orbán Viktornak fontosabb volt pár minisztere újabb milliókhoz juttatása, mint az, hogy a magyar egyetemisták európai cserediákok lehessenek.

„Hiába szólt előre az Európai Bizottság, hogy a magyar egyetemek nem lehetnek fideszes alapítványok kezében, ez sem a miniszterelnököt, sem az alapítványok kuratóriumaiban ülő fideszes politikusokat nem érdekelte”

— mutatott rá.

Kálmán Olga a DK országgyűlési képviselőjeként és az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökeként

a bizottság összehívását kezdeményezte,

hogy Pintér Sándor, Navracsics Tibor és Varga Judit személyesen számoljanak be a Kulturális Bizottság előtt arról, hány kutatónak lehetetlenítették el a munkáját és hány egyetemistának törték össze az álmait.

„Tudni akarjuk, mikor mond le az összes fideszes politikus az összeférhetetlen kuratóriumi pozíciójáról”

— közölte Kálmán Olga, hozzátéve, a DK azért küzd, hogy a magyar egyetemek újra részt vehessenek az Erasmus programban, a magyar hallgatók pedig újra mehessenek cserediákként európai egyetemekre.

„Az Árnyékkormány a hallgatók utolsó reménye arra, hogy ne kelljen feladniuk az álmaikat és részt vehessenek az Erasmusban”

— mondta a politikus.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek