FRISS: Nekiment volt pártjának a frissen lemondott jobbikos politikus (+videó)

Szerinte nagy munka kellene ahhoz, hogy a Jobbik visszataláljon régi önmagához.

Mint ismert, kilépett a Jobbikból Varga Ferenc, a párt országgyűlési képviselője és roma ügyekért felelős tagja. A politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy független országgyűlési képviselőként folytatja tovább munkáját.

Varga Ferenc a műsorban elmondta: célja, hogy alternatívát építsen egy olyan társadalmi réteg számára, amelynek a legnagyobb szüksége van erre. Mindezt az általa alapított Becsülettel a Cigányságért Egyesület színeiben kívánja végrehajtani.

Varga a pártból való kilépését azzal indokolta, hogy szerinte a Jobbik nem dolgozik elég erősen azon, hogy hiteles és valós alternatívát teremtsen a Fidesszel szemben. Nehezményezte továbbá azt is, hogy annak ellenére, hogy a Jobbik – fogalmazott – egykor a vidék pártja volt, mostanra bezárkózott a parlament falai közé, miközben szerinte sokkal inkább

ki kell menni az utcára, ott kell lenni az emberek között,

meg kell őket hallgatni, közösséget kell építeni”.

„Az elmúlt hónapokban, miután kívülállóként bekerültem ebbe a frakcióba, én voltam az, aki járta az országot,

a többi politikustársam nem igazán volt sehol vidéken”

— mondta a politikus, aki emlékeztetett, egykor azért tett eleget az összellenzéki felkérésnek, és ült be a Jobbik frakciójába, mert akkor úgy látta, itt a lehetőség arra, hogy egy egykor szélsőséges párt behúzódjon jobbközépre.

Mint mondta, a párt sosem szólt bele abba, hogy ő képviselőként milyen véleményt fogalmazzon meg a parlamentben, az országjárások alkalmával azonban azzal kellett szembesülnie, hogy a Jobbik-frakció alapján ítélték meg.

„Egy olyan párt alapján, amelyről azt látják az emberek, hogy a negyedik kétharmad és

a gazdasági válság közepén önmagával van elfoglalva”

— mutatott rá Varga.

A képviselő világossá tette, nincs benne sértődöttség a Jobbikkal szemben, ugyanakkor hangsúlyozta, Gyöngyösi Márton levele szerinte „tele van csúsztatásokkal”.

„Én hiszem, hogy nem a Jobbik szavazói által és nem a Jobbik listájáról jutottam be a parlamentbe, hanem az összellenzéki szavazóktól kapta a mandátumomat”

— mondta a politikus.

Mindezen túl pedig azt javasolta a pártnak, hogy térjenek rá a valós alternatívához vezető útra, valamint megjegyezte: szerinte nagy munka kellene ahhoz, hogy a Jobbik újra a régi legyen és visszataláljon akárcsak a hét hónappal ezelőtti önmagához is.

Videó:

(atv.hu)

Valódi Hírek