Kiderült: Putyin rútul átverte Novák Katalint, semmi nem volt igaz az ígéretből

Ezt nagyon benézte.

Beszámoltunk róla, hogy az európai országok és az Amerikai Egyesült Államok vezetése csak olcsó trükknek tekintette Vlagyimir Putyin bejelentését, miszerint másfél napos fegyverszünet lépett volna életbe péntek déltől szombat éjfélig.

Novák Katalin volt az egyetlen

a nyugatinak elkönyvelt országok vezetői közül, aki üdvözölte az orosz elnök közlendőjét.

Legyen az ortodox karácsony idejére bejelentett tűzszünet

egy lépés a béke felé!”

— mondta a magyar államfő.

Mint kiderült,

semmi nem volt igaz Putyin bejelentéséből,

ugyanis az állítólagos „tűzszünet” első három órájában 14 alkalommal lőtték az ukrán felet az oroszok, továbbá egy Luhanszk tartományban települést háromszor rohamoztak meg a „fegyvernyugvás” idején-

A brit védelmi minisztérium közlése szerint rutinszerűen folytatódtak a hadművéletek pénteken és szombaton is. A Krím tartományban található Szevasztopolban az orosz légvédelem a fekete-tengeri flotta elleni támadáskor.

Eközben Kijevben az ortodox karácsony alkalmából a támadások ellenére is megtartották az istentiszteletet.

A Guardian szerint szombaton legalább hét keleti és déli régióban intéztek támadásokat az oroszok, amelyek során legalább hárman életüket vesztették. Herszon kormányzója szerint 39 alkalommal bombázták pénteken az oroszok a tartományt, amelynek következtében lakóépületek és a tűzoltóság is kigyulladt, egy elsősegélynyújtó meghalt és hét civil megsérült.

Az ukrán közlés alapján a háborúban ez idáig 110 740 orosz katonát öltek meg a háborúban, miután a vezérkara szerint pénteken újabb 490 katona halt meg.

(hvg.hu/Guardian)

Valódi Hírek