Itt a lista: Orbán Viktor váratlanul óriási sikert ért el (+grafikon)

Erre igazán büszke lehet!

Nem panaszkodhat a fizetésére Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Az éves bruttó 58,4 millió forintos fizetésével hatmillió forinttal meghaladja az EU-s átlagot, derül ki az Euronews összeállításából.

A legrosszabbul a bolgár, a lengyel, a lett és a román miniszterelnök keres, mindannyijuk éves bruttója átszámítva 20 millió forint körül van.

A legrosszabbul kereső nem szocialista országbeli miniszterelnök az olasz Giorgia Meloni, aki bruttó 32 milliót keres évente.

Orbán fizetése szinte megegyezik a finn Sanna Marinéval.

Messze a legtöbbet Olaf Scholz német kancellár viheti haza, átszámítva közel bruttó 145 millió forintot. Sebastian Kurz osztrák kancellár 112 millióval a második, Mette Frederiksen dán miniszterelnök pedig 90 millióval a harmadik.

Az Euronews által összegyűjtött adatokból kiderül, hogy Orbán Viktor a miniszterelnöki fizetéseket az átlagos európai bruttóbérekkel összevetve különösen elégedett lehet. Ez utóbbi területen ugyanis hátulról a másodikok vagyunk, messze elmaradva az európai átlagtól, míg Orbán fizetése márciusban újra automatikusan nőni fog.

(via 444.hu)

Valódi Hírek