Putyin ügynöke kiszivárogtatta: megkezdődött a harc a diktátor leváltásáért

Közölte a volt orosz védelmi miniszter.

Igor Sztrelkov orosz hadielemző, az FSZB egykori ezredese — aki kulcsszerepet játszott abban, hogy Putyin 2014-ben annektálta a Krímet és leigázta az ukrajnai Donyeck régiót – azt állítja, hogy elkezdődött a harc Vlagyimir Putyin megbuktatásáért és koronája megszerzéséért.

„A Putyint körülvevő csoportosulások között megkezdődött a harc a politikai Olümposzért”

— mondta az ezredes, majd hozzátette,

„a leváltásáért folyó harc olyan mértékben dúl, hogy még mi is észrevehetjük”.

Az FSZB egykori ezredparancsnoka — aki most meglepő módon a Kreml háborús stratégiájának kemény kritikusa — közölte, további

félmillió ember azonnali tömeges mozgósítása az egyetlen módja

annak, hogy Putyin elkerülje a vereséget és a szégyent az ukrajnai háborúban.

A Daily Mail beszámolója szerint azt is elmondta, hogy Putyin elvben jóváhagyta az újabb mozgósítási akciót.

Igor Sztrelkov úgy látja, a Kreml csúcsán folyó harc középpontjában Putyin lázadó szövetségese, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezetője és a védelmi minisztériumban az egyre gyengülő Szergej Sojgu védelmi miniszter körüli lojális erők állnak.

Más információk szerint a biztonsági apparátusok Nyikolaj Patrusev egykori FSZB-vezető körül nagyobb valószínűséggel döntenek merényletről Putyin ellen, hogy

megmentsék az elit uralkodó kört, ha a háború továbbra is rosszul alakul.

A lap forrásai szerint a biztonsági blokk Patrusev fiát, Dmitrij Patrusev mezőgazdasági minisztert állítja sorba, mint a Putyint leváltó puccs kulcsfiguráját, ha az orosz diktátor távozni kényszerülne a háború kudarca vagy betegsége miatt.

Igor Sztrelkov szerint Prigozsin – Putyin korábbi „séfje” -, és a Kreml bankettjeinek felelőse, önállóan is számottevő politikai szereplő akar lenni, és arra is vannak bizonyítékok, hogy mostanában az állami médiában is kiemelt figyelmet kap.

„Ők már megkezdték a harcot. Nem a lövedékek száma miatt harcolnak…

Most arról beszélünk, hogy mi jön Putyin után.

Egy vagy két év múlva fog megtörténni? Nem tudjuk. De tény, hogy a Putyint körülvevő csoportosulások között a politikai Olümposzért folyó harc már olyan mértékben megkezdődött, hogy azt még mi is észrevehetjük…”

— mondta.

„A hatalmi válság viszont elmélyíti a katonai válságot. És ez tovább fog menni a spirálban, hacsak az általam korábban említett sürgős intézkedéseket nem hozzák meg”

— tette hozzá.

Jelezte: lesz egy második mozgósítási hullám.

„Kénytelenek lesznek rá, egy második, majd talán egy harmadik hullámra. Ahhoz, hogy Ukrajnában győzni tudjunk, körülbelül félmillió katonával többre lenne szükségünk.”

A General SVR telegramcsatorna szintén megerősítette, hogy Putyin jóváhagyta a kétmillió ember mozgósításának tervét, akiknek egy része ágyútöltelékként megy a frontra, mások pedig a hadsereghez kötődő iparágakban fognak dolgozni.

Az 52 éves Strelkov, kitartóan háborúpárti blogger, aki azon három ember között van, akiket tavaly elítélt egy holland bíróság a Malaysian Airlines utasszállító repülőgépének 2014-ben történt leleplezése miatt, amelyben mind a 298-an meghaltak. Ennek ellenére továbbra is kulcsszerepet játszik Oroszországon belül a háború lebonyolításában — írta a lap.

Videó:

(dailymail.co.uk / blikk.hu)

Valódi Hírek