Nagy múltú cég került a milliárdossá vált fideszes országgyűlési képviselőhöz

Bejött neki a képviselőség.

Régóta működő szállítási cég került Horváth István fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe, aki még a trafikbotrány főszereplőjeként lett ismert.

Több mint 2,8 milliárd forint bevételt és csaknem 200 millió forint profitot könyvelt el 2021-ben az a szállítmányozással foglalkozó társaság, amely néhány hónappal ezelőtt került Horváth István Tolna megyei fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe – tudta meg a 24.hu.

A szállítást végző Sió-Trans Kft. egy másik cégen keresztül került a fideszes politikus érdekeltségébe, valószínűleg hitellel szerezte meg, ugyanis Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló MKB Bank 800 millió forint tőke és járulékai erejéig szerepel zálogjogosultként a cégpapírokon.

Horváth István még szekszárdi polgármesterként került a hírekbe, mikor a helyi fideszes képviselőkkel átbeszélték a dohányboltra pályázókat, és Horváth elmondta, hogy az nyerhet, aki elkötelezett jobboldali.

Horváth családja sem járt rosszul az elmúlt években, összesen 13 cégük van, amikbe csak tavaly 5,6 milliárd forint bevétel folyt be.

A család két állattenyésztéssel foglalkozó társasága is vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott az elmúlt években, közel 3,5 milliárd forint összegben.

Valódi Hírek