Folytatódik a Tudásmenet: A fél országot átgyalogolják a tanárok, hogy így üzenjenek (+videó)

Szombaton Budapestre érnek.

Újra elindultak a Tudásmenet akció résztvevői Kerecsendről, szerdai céljuk pedig Gyöngyös lesz. Ezzel harmadik napjához ért a rendhagyó tiltakozó akció, amellyel a résztvevők az oktatás kilátástalan helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás egy Facebookon közölt élő videóban számolt be róla, hogy Gyöngyösig közel 39 kilométert fognak gyalogolni. Jelenleg félúton vannak Budapest felé.

„Ez lesz a leghosszabb és legnehezebb szakasz”

— mondta, rámutatva a távolságra, és hogy a 3-as főút egyik legforgalmasabb részén kell majd gyalogolniuk.

A Tudásmenet hétfőn indult útnak a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól. A tervek szerint hat nap alatt 180 kilométert fognak megtenni. A vonulás szombaton Budapesten ér véget a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál. Mint ismert, ebből az iskolából rúgták ki ősszel a tiltakozó tanárokat.

A záróesemény részleteiről és annak pontos időpontjáról a későbbiekben fognak részleteket közölni, a megmozdulásra több ezer főt várnak. A Tudásmenetet a Pedagógusok Szakszervezete, a nOár, és a Tanítanék Mozgalom szervezte, hozzájuk később csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is.

A hatnapos utat csak páran járják végig, többnyire civilek és szakszervezeti tagok, de menet közben mindig csatlakoznak hozzájuk páran. Az út fizikailag megterhelő a résztvevőknek, de segít nekik, hogy rengeteg támogatást kapnak útközben — írta a Telex.

A lap videóriportot is készített a menetről.

Videó:

(PSZ/Facebook / telex.hu)

Valódi Hírek