Kiderült: Új feladatot kapott Semjén Zsolt — Nem fogod elhinni, mi lesz a dolga

Háromévente jelentenie kell.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes több mint egymilliárd forintból fejlesztheti 2023-ban a vallásturizmust, ezen túl pedig háromévente meg kell írnia egy összefoglalót, hogy hol tart a program megvalósítása.

Úgy tűnik a kormánynak kiemelten fontossá vált ez a terület (is), hiszen a következő nyolc évre kijelölték, hogy mennyi pénzt kell erre a célra elkülöníteni a költségvetésben — számolt be róla a hvg.hu a Magyar Közlöny nyomán.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy nem lehet pontosan tudni, mit is kell érteni „vallásturizmus” alatt. A kormányzat 2030-ban is 640 millió forintot különített el erre a célra, amit a Bethlen Gábor Alap kapott meg, az összeg másik részét pedig a Miniszterelnökség.

A terület felelőseként, Semjén Zsoltot arra kötelezték, hogy háromévente írnia kell egy jelentést arról, miként áll a projekt.

A lap megjegyezte: a turizmus hivatalosan Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hatáskörébe tartozik, Semjén Zsoltnak vele kell majd egyeztetnie „a turizmust érintő átfogó szakmai kérdések esetén”.

(hvg.hu)

Valódi Hírek